Színes program-kavalkád az Esterházy-kastélyban a Múzeumok Éjszakáján


2017-06-21 23:12:53  | cikk: Babos Petra  | 


Színes program-kavalkád az Esterházy-kastélyban a Múzeumok Éjszakáján főképe
Idén öt helyszínen várják az érdeklődőket a város kiállítóhelyei a Múzeumok Éjszakáján. Június 24-én a Kékfestő Múzeum, az Esterházy-kastély, a Zsinagóga, a Pápai Református Gyűjtemények és az öreghegyi kilátó is érdekes programokat kínál.
Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, idén is igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy minden korosztály megtalálja a számára legkedvesebbet.
Az idei év időszaki kiállítása a Dali-kiállítás, így akik erre az éjszakára kedvezményes belépőt váltanak, s van kedvük, azok egy Dali-kvízen vehetnek részt, amelyen értékes nyereményeket lehet nyerni. Aki kedvet és bátorságot érez, az jósoltathat is a különleges este során tarot kártyából. Salvador Dalinak van egy izgalmas szakácskönyve, amelyből elkészített néhány ételt ezen az éjszakán meg is lehet majd kóstolni a kastély kávézójában.
-A tavalyi adventen nagy sikert aratott a kastély játék, melynek segítségével most is be lehet barangolni a kastély bizonyos tereit és közben egy feladatlapot kitöltve értékes nyereményekkel gazdagodhat a résztvevő. Természetesen a játszóházunk is nyitva lesz, s mivel június 24-e a Szent Iván éj, így a sütés is ehhez kapcsolódik, vagyis boszorkány pogácsát készítünk és egyéb tüzes, boszorkánysághoz kötődő programmal várjuk a látogatókat. A gyerekek a kézműves foglalkozáson ajtódíszt és pillangót készíthetnek. Az est során fél óránként tárlatvezetés is indul, így aki még nem volt részese a programnak, azt sok szeretettel látjuk a kastélyban. Akinek megtetszik a barokk viselet, az barokk ruhát ölthet, s fotón viheti haza emlékbe a felvételt – emelte ki Boros Katalin, majd hozzáfűzte, nagy öröm számukra, hogy a Reformáció 500 éves évfordulóját a Lutheránia Énekkar J.S.Bach h-moll miséjével ünnepli, s melynek egyik állomása az Esterházy-kastély udvara. A koncertre jegyek még válhatóak, mellyel a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskoláját támogathatják, akik elmennek a koncertre.
A kastélyba ezen az éjszakán 50 százalékos kedvezménnyel válhatók belépőjegyek, a Szent Iván éji mágia és varázslat, valamint a kastély játék ingyenes.
Sok szeretettel várnak mindenkit 18 és 24 óra között.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!