Pápát is érintette a Mária Maraton


2017-06-20 23:48:53  | cikk: Babos Petra  | 


Pápát is érintette a Mária Maraton főképe
A Mária Maraton, Európa egyedülálló eseményét rendezik meg a Mária Úton. 2017-ben egy házaspár, Makai Viktória és Makai László ultramaraton futók futják végig a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint 1300 kilométert 30 nap alatt. A különleges zarándokfutásra a házaspárt elkíséri két kisgyermeke is a nagymamával, akik lakókocsiban követik szüleiket. A zarándoklatot hálaadásképpen ajánlják fel családjukért.
A Pápára érkezőket a Fő téren Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, aki sok sikert és erőt kívánt a futóknak a hátralevő időszakra.
Makai Viktória elmondta, nagyon beleillett a sportéletünkbe ez a maraton, örömmel vállalták a felkérést.
-A hétköznapokból az egy hónapra való kiszakadást nem könnyű megoldani, de a zarándokutak lényege pont ez, hogy életátformáló jelentőségű dolgot vár a résztvevőktől. Ez nem is tűnik olyan hosszú időnek. A családi élet erősítése, a házasságunk megerősítése és a személyes Isten kapcsolat erősítése végett vágtunk neki, amit nem bántunk meg. Nagy öröm, hogy sok helyen csatlakoznak hozzánk, és futnak velünk, de minden városban és faluban szívélyes fogadtatásban van részünk, megkínálnak minket, és meginvitálnak városnézésre is. Felemelő érzés, hogy meghúzzák a harangokat, amikor beérünk a városba, s hogy ránk bízzák személyes imáikat, hogy vigyük el Csíksomlyóra – mesélte Makai Viktória, aki hozzáfűzte, számára ez a táv egy megfelelő fizikai kihívás is, s segíti az állóképessége, hogy a lelki részre tudjon koncentrálni. Az eddig megtett táv nem volt könnyű, hiszen nagyon meleg lett, most igazán próbára tette az idő a tűrőképességüket és koncentrációjukat.
Makai László hozzáfűzte, számára testi és lelki felkészülés a maraton.
-A pár nap alatt „magasságokban” és „mélységekben” egyaránt voltam. Felváltva futunk, ami mindenképpen könnyedséget jelent, hiszen ez nagyon nehéz lenne egyedül. Feleségem ultramaraton futó, én azonban napi 10 kilométert szoktam futni. A táv lelki szempontból is feltöltődést jelent nekünk. Köszönetünket fejezzük ki Pápa városának, akik szívélyesen fogadtak minket – fűzte hozzá a futó zarándok.
A zarándokokat Salgó Ferenc kanonok-plébános is köszöntötte, aki örömét fejezte ki, hogy ismét eljutottak Pápára a futók.
-A Mária Maraton zarándoklat felhívja a figyelmet, hogy a zarándoklás rendkívüli élmény is. A mai világban az emberek hajlamosak elkényelmesedni, így a testi kihívás nagy önfegyelmet kíván. Ha edzi a testét valaki, akkor lelkileg is meg tud küzdeni a kihívásokkal. Az út során gyönyörű képet kapnak az élő hit tiszteletéről, egymás megbecsüléséről, tehát egyfajta egységteremtő ereje van az útnak – hangsúlyozta Salgó Ferenc, aki hozzáfűzte, augusztusban ismét lesz 1úton zarándoklat.
A Mária Maraton résztvevői holnap reggel indultak tovább.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!