Hagyományőrző tábor, zarándokút, kirándulások – Ülésezett a PVCNÖ


2017-06-20 19:59:49  | cikk: Babos Petra  | 


Hagyományőrző tábor, zarándokút, kirándulások – Ülésezett a PVCNÖ főképe
Ülésezett a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, melyen több napirendi pontot is tárgyaltak a képviselők. A nemzetiségi önkormányzat sok pályázaton indult, ahol sikeres elbírálását kaptak.
Sándor Endre elnökhelyettes a hagyományőrző nemzetiségi tábor kapcsán elmondta, az idén Vinyére mennek július 13. és 23. között, melyre 850.000 Ft-ot nyertek pályázaton. Ehhez még 38.900Ft-ot kellett önrészként hozzátenni. Az elnökhelyettes kiemelte, ezen összegen felül még 150.000 Ft-ot szeretnének elkülöníteni gyógyszerek, a főzéshez szükséges kellékek megvásárlására.
Az ülésen szó esett az augusztus 20-ra tervezett Mátraverebélyi zarándokútról is, amelyre pályázaton 280.000 Ft-ot nyertek, az önerő pedig 90.600 Ft lesz. Ehhez még 15.000 Ft-ot kell hozzátenni, ugyanis rózsafűzért is kell vásárolniuk.
Szeptember 17-én Budapestre mennek egy szakmai napra. Amire 250.000 Ft-ot nyertek, s önerőből még 83.937 Ft kell hozzátenni.
A nemzetiségi önkormányzat a csatkai búcsúban is részt kíván venni az idei évben is szeptember 9-én.
Szeptember 18-án Budapestre, az állatkertbe kirándulnak majd. Itt a buszköltség várhatóan 180.000 Ft lesz, a programra 150.000 Ft-ot különítenek el. Erre a rendezvényre összesen 330.000 Ft-ot terveznek.
Vegyes ügyek keretében szó esett a július 10-ére tervezett roma-rendőr focimeccsről, amelyet a Spartacus pályán szeretnének megrendezni. A helyszínen bográcsban is főznek majd.
Sándor Endre beszámolt arról is, hogy a cigány népviseleti ruhájuk készíttetése folyamatban van, még kalapot, cipőt, csizmát kell vásárolniuk, amelyre 90.000 Ft-ot kell elkülöníteni.
Az elnökhelyettes részt vett a közbiztonsági egyeztető fórumon, ahol az elmúlt év eseményeiről esett szó.
Markos Róbertné elnök elmondta, június 2-án a megyei önkormányzat meghívásának tett eleget. A programon szó esett a választásokról és az együttműködésről a megye és a helyi nemzetiségi önkormányzatok között. Az elnök meghívta az augusztusban tartandó cigány holokausztra és a budapesti szakmai kirándulásra is a megyei képviselőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!