Kínai pingpongosok látogattak Pápára


2017-06-20 16:52:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kínai pingpongosok látogattak Pápára  főképe
Nem mindennapi vendégek látogattak el a Pápa és Környéke Asztaliteniszezői SE (PÉKA) edzésére. Két edzővel ugyanis a Zhejiang valamint a Nantong Egyetemről tíz kínai asztaliteniszező érkezett városunkba, hogy egy bemutató edzés keretében ízelítőt adjanak abból, miért is tartják őket a világ legjobb játékosainak. A délutánt dr. Bánhidi Miklós főiskolai tanár, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Rekreológiai Intézeti Tanszék irányítója szervezte meg, aki érdeklődésünkre elmondta, a Bánhidi Márk Alapítvány cserediák programjának köszönhetően sikerült megvalósítani a napot, melynek remélhetőleg a jövőben lesz folytatása.
- Az idei Miniolimpia programjában is helyet kapott az asztalitenisz, ennek keretében egy kiállítással egybekötve ismét megrendeztük a Bánhidi Márk Emlékversenyt. Erre az alkalomra úgy gondoltam, vezető játékosokat invitálok meg, hogy megmutassák, milyen magas szinten lehet ezt a játékot játszani, előtte pedig az egyesület tagjainak adtak néhány jó tanácsot. Úgy gondolom, mindenki tanulhat a találkozóból, a pápaiak ízelítőt kaphatnak abból, hogy a kínaiak mennyire szeretik ezt a sportot, és tudnak mesélni arról, hogy a ping-pong nemcsak egy nyerési lehetőség, hanem egy eszköz arra, hogy hogyan élhetünk érdekesebb, jobb, vidámabb életet, hogyan szerezhetünk barátokat. Sokat elmond a vendégeinkről, hogy az egyik edző testvére négyszeres olimpiai bajnok, a másik tréner a Kínai Asztalitenisz Szövetség metodistája, az ő feladata az, hogy megmutassa a kínaiaknak, milyen a helyes ütőfogás, testtartás, felhívja a figyelmet a lábmunkára, illetve a szervafogadásra. Nagyon érdekes nézni őket, egészen más megvilágításba kerül ez a sport – fűzte hozzá Bánhidi Miklós.
A kínai delegáció a közel egyhetes itt tartózkodás során ellátogatott a komáromi Selye János valamint a győri Széchenyi István Egyetemre, kirándulást tett Döbröntére és Dákára, Pápán pedig megtekintették az Esterházy-kastélyt, a Városházát és a Játékfesztivál különböző programjait.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!