Jó úton járnak - kiállítás a képzőművészetisek alkotásaiból


2017-06-18 21:53:35  | cikk: ha  | 


Jó úton járnak - kiállítás a képzőművészetisek alkotásaiból főképe

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma mai tanévzáró istentisztelete után kiállítás nyílt a képzőművész tagozat 9., 10., 11. osztályos növendékeinek alkotásaiból. A festők és grafikusok a tanév során készített munkáinak legszebbjei kaptak helyet a díszteremben. A tárlatot Kerpel Péter művésztanár nyitotta meg.

A képzőművészeti tanszakok vezetője tárlatvezetésre invitálta az érdeklődőket. Mint mondta, nagy öröm és büszkeség, hogy a Refi művésztanárainak és a diákok tehetségének, szorgalmának köszönhetően remek anyag állt össze. Az már külön ajándék, tette hozzá, hogy református intézmény lévén a fiatalokra zúduló információáradatból sikerül a Biblián, a krisztusi tanításokon keresztül sok mindent átszűrni úgy, hogy ugyanakkor megmaradnak a tinédzserekre jellemző vad, vagány, extravagáns megoldások, de születnek leheletfinom, a lélek tisztaságát megmutató képek is, a növendékeknek nincs megkötve a kezük, csak vezetik őket tanáraik.

Kerpel Péter nyitotta meg a kiállítást

A díszteremben helyet kaptak természetesen az olajképek, impresszionista, könnyed témaközelítéssel, de a szép rajzokból született klasszikus grafikai megoldások sem hiányoznak a falakról. A rajzok játékos továbbgondolása, újabb motívumokkal való gazdagítása, fantáziadús, expresszív világot hozott létre - ezek is ott vannak a kiállításon. Kerpel Péter külön kiemelte Kulifai Boldizsár grafikáit, hisz a tehetséges fiatalembernek kiállítása is volt már, aprólékos kidolgozottságú, bibliai témájú művei remek alkotások.

Érdekesek a kollázsok, montázsok, a számítógépes grafikai lehetőségek kihasználásával készült művek, plakátok, meghívók, de vannak bibliai témájú, református motívumokat felhasználó képek is. Egyedi világok születésének lehetnek tanúi azok, akik megnézik a kiállítást, s ez mutatja igazán, hogy jó úton járnak a Refi tanárai és diákjai.
Tóth Gábor Sándor épp Kulifai Boldizsár grafikáit nézi

Tóth Gábor Sándor is részt vett a tanévzáró ünnepélyen, ő adta át a képzőművészetis diákoknak az A.Tóth Sándor Alapítvány elismerő okleveleit és ajándékát. A. Tóth Sándor fia is megnézte a tárlatot. - Le vagyok nyűgözve. Hihetetlen, hogy mi mindent elértek a diákok pár év alatt. Ha nem tudnám, hogy 15-17 éves növendékekről van szó, azt gondolnám, hogy kiforrott művészek képeit látom. Érdekes kísérlet lenne bevinni néhány képet ismert galériákba, név nélkül - biztos vagyok benne, hogy jelentős értéket képviselnek. Épp ezért a közeljövőben szeretnék megszervezni egy kiállítást Budapesten a Refi művésztanárai és tehetséges diákjai számára - mondta az A. Tóth Sándor Alapítvány elnöke, Tóth Gábor Sándor.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!