Igen, Supernem!


2017-06-18 12:55:46  | cikk: ha  | 


Igen, Supernem! főképe

A Supernem zenekart 2002-ben alapította Papp Szabolcs énekes, basszusgitáros, Pulius Tibor gitáros és Mózsik Imre dobos. Még ebben az évben megjelent első kislemezük és videoklipjük K-k-kétszer címmel, majd 2003 májusában első nagylemezük is, Hangosabban! címmel. Később csatlakozott hozzájuk Kubányi Bálint billentyűs, Mózsik Imrét pedig Nagy Dávid váltotta. A 15 éves zenekar Supernem járja az országot, kevés olyan dolog van, amit nem tudnak róluk a rajongók, nyílt lapokkal játszanak - az mindenesetre jó hír, hogy csinálják az új lemezt.


A zenekari nevek általába Papp Szabi szerint eleinte idegesítőek, aztán megszokja, végül megszereti az ember őket, így van ez a Supernemmel is, ami egy barát-keresztapának köszönhető, hirtelen jött ötlet volt - ha már a Superman foglalt. Az azért szerencse, tette hozzá Kubányi Bálint, hogy vannak áthallásai a névnek, így mindenki egy kicsit sajátjának érezheti a Supernemet. Papp Szabi elmesélte azt is, hogy volt már, hogy rajongója kínos helyzetbe hozta: egyszer koncert után odament egy hölgy, gratulált a bulihoz és elmondta, hogy mivel a születési anyakönyvi kivonatát elrontották, ő papíron nem létezik. Az énekes megkérdezte, hogy mit tegyenek most, mira a hölgy nevetve javasolta, hogy raboljanak bankot - amiből persze semmi nem lett, de nevettek egy jót. Kubányi Bálintnak nem kell messze mennie kínos helyzetekért, elmesélte, hogy ha ő valakiről mond valamit, akkor az illető biztosan a háta mögött áll és hallja a kritikát, ezzel már sokszor megjárta.

Papp Szabi úgy nőtt fel, hogy rocker bátyját csodálta, szerinte nem is volt más választása, mint a zenei pálya. A gitárját elsőre nem kapta kölcsön - ez talán érthető, ha egy hetedikes kisöcsi kéri el a zenerajongó báty hangszerét -, de aztán egyenes út vezetett az énekes-basszusgitáros karrierig. A pálya egyik fénypontja volt számára, amikor a Motörhead előtt léptek fel a nagyszínpadon, közvetlen, laza figurák voltak a tagok, mesélte.


Pápán nem először járt a zenekar, annál is inkább, mert egy jóbarátnak van itt háza a város határában, a koncert előtt is beugrottak hozzájuk. Az is kiderült, hogy időről-időre változnak a kedvenc dalok, amit sokat és szívesen játszanak, amik aztán egy idő után kicsit elkopnak. De vannak például olyan dalok is, amiket stúdióban felvettek, de koncerten sosem játszottak, mert nem működött a színpadon. Kubányi Bálint jelenlegi kedvence a Váltóáram, Papp Szabié az Irány a moziba be. Papp Szabi és zenekara kipróbált, de több éves színpadi múlt után is irigylésreméltó lendülettel zenélő együttes, mely fülbemászó, popos dallamokból, klasszikus rockból, punkos vadulásból és modern gitárzenéből alakította ki saját stílusát.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!