Sajtótájékoztató az agrárügyekről


2010-04-28 22:27:42  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Sajtótájékoztató az agrárügyekről főképe
Győrffy Balázs, a Veszprém Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke és Takács Szabolcs, Bakonyjákó polgármestere, a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás elnökhelyettese tartott sajtótájékoztatót ma a Fidesz irodában az agrár-környezetgazdálkodási támogatások problémáiról.
- Nem sikerült túllépni a kormányzati hibákon. Jelenleg is zajlik egy olyan negatív esemény, ami hosszútávon kihat majd a magyar agrárgazdálkodásra- kezdte Győrffy Balázs a sajtótájékoztatót.
– A szocialista agrárlobbi próbálta elérni, hogy különböző formában feltőkésítsék őket. Tájékoztatása szerint a földek meghirdetésének indokaként az agrárkörnyezet-gazdálkodási pályázaton elnyert pénzek kifizetésének meggyorsítását hozták fel. A haszonbérleti pályázatok meghirdetésének első körében azokat a szocialista agrárlobbihoz tartozó cégeket próbálják helyzetbe hozni, amelyek nem rendelkeztek az agrárkörnyezet-gazdálkodási támogatáshoz szükséges ötéves bérleti időtartammal. Ez ötvenezer hektárhoz kapcsolódó 600 darab pályázatot jelent– tette hozzá az elnök.
- A meg nem lévő földbérleti szerződéseket is képesek a pályázat mögé tenni, ezért a pénzügyminiszter döntésének megfelelően 100 ezer hektár területet fognak most az állami földtulajdonból az érintett vállalkozások használatába adni. Jellemzően a piaci ár feléért akarják „átjátszani” a szocialista agrárklientúrának és egy húsz éves szerződést akarnak velük kötni- zárta szavait Győrffy Balázs.
Majd Takács Szabolcs, Bakonyjákó polgármestere szólt néhány szót.
- Bakonyjákó esetében ez közel 600 hektárt jelent. Azt gondolom, hogy ezt nem lehet így folytatni. Véleményem szerint ezeket a haszonbérleti pályázatokat fel kell függeszteni. Az elmúlt nyolc év tendenciáit meg kell szüntetni, tisztességes pályázatokra van szükség- tette hozzá a polgármester.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!