Folklór forgatag a Várkertben


2017-06-18 09:34:45  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Folklór forgatag a Várkertben főképe
Valóságos folklór-parádét láthattak mindazok, akik szombaton délután ellátogattak a 27. Pápai Játékfesztivál várkerti színpadához.
Elsőként a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület és a felvidéki ógyalláról érkezett Bellő Néptáncegyüttes és zenekar adott közös műsort Határtalan folklór címmel. A Deme László vezette, 20 éve működő felvidéki gyermek néptánccsoport szatmári, mátyusföldi és jobbágytelki táncokat adott elő, míg a Vadvirág utánpótlás csoportjai, a Nefelejcs és a Pipitér Müller Zoltán és Mészáros Judit vezetésével szatmári, kalocsai és székelyföldi táncokat mutattak be.
Kicsivel később a székelyföldi Kovászna Recefice gyermek néptánccsoportja és a moldvai Somoskáról érkezett Somvirág tánccsoport lépett színpadra. A kovásznai gyermekek mezőségi, nyárádmenti és vajdaszentiváni táncokat mutattak be, a somoskai fiatalok pedig moldvai táncokat, valamint csángó táncokat és énekeket adtak elő. Benke Pál, a csoport egyik vezetője a bemutatójukat követően megköszönte a közönség tapsát és köszönetet mondott dr. Áldozó Tamás polgármesternek, aki lehetővé tette, hogy részt vegyenek a Játékfesztiválon.
A bemutató végén a székelyföldi és moldvai táncosok felkészítőikkel - Túróczi Erzsébettel, Bede Imolával, Both Lászlóval, Benke Paulinával és Benke Pállal – együtt köszöntötték a nézőteret zsúfolásig megtöltő népzene és néptánc kedvelő közönséget.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!