Református daloktól a Csihánycsípte mesékig - előadások a várkerti színpadon


2017-06-18 09:06:18  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Református daloktól a Csihánycsípte mesékig - előadások a várkerti színpadon főképe
A Játékfesztivál egyik színpadját a hagyományokhoz hűen a Várkertben állították fel. A szombati fellépők sorát itt a PRIZ zenekar, vagyis a pápai református gyülekezet ifjúsági zenekara nyitotta, akik „Fényed minden csillagot túlragyog” című műsorukban Istent dicsőítő énekeket adtak elő, melyek közt egy-egy bibliai idézetet is felolvastak a fiatalok.
A várkerti színpad következő fellépője Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar voltak, akik vidám mesekoncertjükkel elvarázsolták a Mese-erdőbe érkező gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket. A hallgatóságot több alkalommal is megszólító énekesnő és zenészei vidám csipkelődései, a jó hangulatú dalok, melyek sok esetben a családok mindennapjaiból vett mozzanatokat elevenítettek fel, emlékezetes élményt adtak gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Kárász Eszter és zenekara vidám műsort adtak a Várkertben

A susogó lombú fák alatt felállított színpadon óriási sikert aratott Csernik Szende székely mesemondó, lábbábművész, aki Csihánycsípte mesék című előadásával, a közönség rezdüléseire és a felmerülő műszaki problémára adott spontán, kedves reakcióival mosolyt és kacagást, gyermeksimogató mondókájával és a családi kapcsolatok fontosságát bemutató történetével pedig könnyeket csalt a nézőteret teljesen megtöltő közönség arcára.
A várkerti színpad vasárnapra is tartogat érdekességeket, hiszen itt lép fel a Syringa zenekar, Gyersekaráti Kötélugró DSE, a JMSZK Gyémántvirág Mazsorett Csoport, a Cakkumpakli Színház, a Baltazár Színház és a Szó és Kép Színpad is.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!