Játékparadicsom a Játékfesztiválon


2017-06-18 08:39:22  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Játékparadicsom a Játékfesztiválon főképe
A 27. Pápai Játékfesztivál szombati napjának délutánján színes, nyüzsgő forgatagba csöppenhettek mindazok, akik ellátogattak a Várkertbe. A Kézművesek Kertjében határainkon túli és hazai kézműves mesterek, tárgyalkotók kínálták mesés portékájukat, s egy-egy stand mellett az érdeklődő, ügyes kezű látogatók is megismerkedhettek a szövés, vagy éppen a gyöngyfűzés rejtelmeivel.
Ha egy kicsit beljebb haladt a látogató, valóságos mesevilág várta a Játékvárosban, ahol ameddig a szem ellátott, mindenütt játékok, érdekességek, különlegességek fogadták a fesztiválozókat.
A „Bütyköldékben” érdekes és változatos kézműves foglalkozások hívogatták a kreatív gyermekeket, kicsit odébb pedig már Paprika Jancsi Csúzlizdája vonzotta magára a tekintetet, s hívogatta magához a csúzlival bánni tudó gyermekeket, akik közül némelyeknek bizony kerékpárra is kellett pattanniuk ahhoz, hogy a patinás bábszínháznak tűnő kis színpadon mozgásba jöjjenek a figurák, akiket aztán egy csúzli, na meg a lövedékként használt diók segítségével meg kellett célozniuk a próbára vállalkozóknak. S az ügyesen célzóknak jutalom is járt – minden sikeres lövés után előkerült egy cukorka az ósdi koffer rejtekéből.
A Várkert fái között hatalmas területen változatos fajátékokkal játszhattak a családok. Itt állították fel a nagy városi rendezvényekről már jól ismert, nagy sikerű népi játszóteret, de voltak itt egyedi tervezésű, fából és badacsonyi boroshordókból készített fajátékok, és óriás táblás játékok is, melyeknek némelyikéről jól ismert mesehősök köszöntek vissza. A „Védd meg a tanyát!” elnevezésű játszótéren pedig természetes alapanyagokból készített játékok ismertették meg a gyermekekkel az őshonos magyar állatfajtákat és az állattartók mindennapjait, de volt lovas bemutató és a vállalkozó kedvű gyermekek lovagolhattak is.
A legkisebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, egy nagy sátor alatt, puha szőnyegen igazi baba-paradicsomot rendeztek be, ahol építőkockák, babajátékok, csúszda és babakonyha várták a kisgyermekekkel érkező családokat.

A szervezők a legkisebbek számára is készültek játékokkal

A társasjátékok kedvelőinek sem kellett csalatkozniuk a Játékváros kínálatában, hiszen a fák alatt felállított asztaloknál több mint 100 különféle játék várta a fesztiválozókat, melyek közt ősi és modern játékokkal, különleges, logikai játékokkal és családi társasjátékokkal is találkozhattak az érdeklődők.
Népszerű programja volt a Játékvárosnak a hordóvonat, mely a várkerti fák közt megbúvó sétautakon fuvarozta a csillogó szemű kisgyermekeket.
Akik nem elégedtek meg a földi látnivalókkal, csillagászati távcsövekkel kémlelhették az ég titkait.
A szervezők azokra is gondoltak, akik a rengeteg program, látnivaló, bütykölés és ügyességpróba közepette elfáradtak. A várkerti fák földig érő, kis sátrat alkotó ágai között „Relax szigetet” alakítottak ki, ahol babzsákokon pihenhettek a megfáradt látogatók.
És voltak, akiknek egyáltalán nem játék volt ez a nap, hiszen a Pápai Humán Állatvédő Egyesület örökbe fogadható kutyusokkal érkezett a programra. Az izgatott négylábúak pedig farkcsóválva, bizakodó tekintettel nézegették a sürgő-forgó tömeget, mintha csak érezték volna, hogy itt és most teljesen új irányt vehet az életük.
Eközben a Fő téren felállított óriási medencékben különféle vízi játékokkal – madarakat formázó kis csónakokkal és óriási, felfújható hengerekkel játszhattak a gyerekek, a bátrabbak pedig a Nagytemplom mellett felállított, óriási mászófalon próbálhatták ki ügyességüket. Aki nem szeretett volna vizes lenni és a magasság sem vonzotta, hatalmas sakktáblán vívhatott csatát ellenfelével.
A Várkertben vasárnap délután is várja a fesztiválozókat a Kézművesek kertje, a Játékváros is újra nyitja kapuit, és a Fő téri játékok is arra várnak, hogy megszámlálhatatlan szórakozási lehetőséggel kínáljanak felejthetetlen élményeket a 27. Pápai Játékfesztiválra látogatóknak.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!