Kerékpár-és gyalogtúra a Játékfesztiválon


2017-06-17 16:06:29  | cikk: Babos Petra  | 


Kerékpár-és gyalogtúra a Játékfesztiválon főképe
Az idei évben első ízben hirdettek a szervezők kerékpár-és gyalogtúrát a 27. Pápai Játékfesztivál keretein belül.
A biciklisek 9 órakor indultak a Fő térről, Tapolcafőn és Gannán át Döbröntére. S hogy miért is éppen oda? Mert idén 27 éves a Játékfesztivál, s ez a táv pontosan 27 kilométer.
Czibula György a biciklisek túravezetője, geotúra vezető elmondta, az út során megtekintették a tapolcafői református templomot, a Tapolcafői Tanösvényt és a gannai mauzóleumot. Döbröntére érve pedig az idén 600 éves Szarvaskő várat tekintették meg a túra néhány résztvevőjével.
10 órától a gyalogtúra résztvevői gyülekeztek a Fő téren, hogy a Bakony-ér parton végigsétálva eljussanak a Hagyományok Hegyére, ahol Bakos Istvánné várta őket, aki a gyógynövényekről tartott előadást és bemutatta a hegyet. A túrán elsősorban a Bakancsos Természetjárók Köre vett részt. A csoport holnap a Cuha-völgybe kirándul.
A gyalogtúrával egy időben elindult a városnéző séta is, melynek során a résztvevők megismerkedhettek a város főbb nevezetességeivel Zsuppán István tanár vezetésével.

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!