Kimaxolták a bulit


2017-06-17 15:57:46  | cikk: ha  | 


Kimaxolták a bulit főképe

A Játékfesztivál ezúttal a fiatal, feltörekvő zenekarok számára is kínált fellépési lehetőséget. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ már tavasszal meghirdette a koncertet, Maxold ki a bulit címmel, melyre várták a különféle stílusban muzsikáló formációk jelentkezését. Végül hat zenekar lépett fel péntek este az Erzsébet-liget színpadán: a Band Arrna, a The Proof, a Drowning In The Crowd, a Kemendollár, a Kék Kaméleon és a Mennydörgő Madár.

A koncertsorozatot az akusztikus Band Arrna kezdte, aztán jött a The Proof, mely győri és pápai fiatalokból állt össze egy keszthelyi tehetségkutatóra, s azóta is lelkesen zenélnek együtt. Aztán jött a Drowning In The Crowd, azaz a Fulladozva a Tömegben. A tizenéves fiatalokból álló zenekar tagjai évek óta zenélnek, az együttes azonban még nagyon friss, tavaly óta működik aktívan. A csapattól klasszikus, ismert rockslágereket hallhatott a közönség.


A Kemendollár egy zalai településről kapta a nevét, a random választás azonban zeneileg képzett fiatalokat rejt. A zenekar márciusban állt össze, de az alapító tagok már évek óta zenélnek. Magyar örökzöldek, rock, soul, disco-pop is szerepel a repertoárjukban. Korábban iskolai rendezvényeken léptek fel, a Játékfesztivál volt az első nagyszínpados koncertjük, örültek a lehetőségnek. Sokat gyakorolnak, közülük sokan voltak zeneiskolások, így tudják, hogy az a siker alapja.

A Kék Kaméleon az alternatív pop világában találta meg stílusát. Kollár Abigél képzett hangú énekes, mint mondta, órák után bent maradtak az iskolában és rendszerint örömzenéléssel zárták a napot. Négyen muzsikálnak együtt, mindannyian petőfisek, több iskolai rendezvényen felléptek már, s kaptak már külsős felkéréseket is. Az estét a Mennydörgő madár zárta, a több évtized zenei irányzatából táplálkozó együttes saját dalokat játszott, a rockmuzsika az ő világuk.


A zenekarok rövid beállások után egymást váltották a színpadon. Időnként cserélődött a közönség, hisz a diáktársak ki nem hagyták volna a haverok koncertjét, de voltak kitartó zenerajongók is. A csapatok közül néhányan most először koncerteztek színpadon, de a buli nem csak nekik volt jó lehetőség, hisz egy együttes azért gyakorol, hogy aztán örömet szerezzen a közönségnek, úgy, hogy közben ők is jól érzik magukat. És erre tökéletes alkalom volt a péntek esti program.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!