Ütnek, amit érnek - Pápán járt a Strokes


2017-06-17 15:03:43  | cikk: ha  | 


Ütnek, amit érnek - Pápán járt a Strokes főképe

21 évvel ezelőtt alakult meg Sopronban a Strokes zenekar, a tagok a zeneiskolában kezdtek muzsikálni, aztán az ütős kamaracsoport tagjaiból állt össze az együttes. A klasszikus zeneiskola alapokat azonban ők tovább- és újragondolták, a jól ismert ütős hangszereket, dobot, marimbát, xilofont, vibrafont felváltották az extrémebb eszközök, mint például a hordók, vödrök és kukák, műanyag csövek - másnak lomok, nekik lehetőség. A Strokes együttes a Játékfesztivál első estéjén lépett fel a Fő téren, bebizonyítva, hogy a ritmus is lehet érdekes.


Horváth Ákos, Pogátsa Bálint, Schneider Szilveszter, Stöckert Ádám és Vida Mihály járt már Pápán, egy korábbi Játékfesztiválon, jó hangulatú kisváros, mondták. Amikor zenekart alapítottak, még nem tudták, hogy mennyire lesz ez komoly, de aztán 2009-ben egy tehetségkutató showban szerepeltek, az lökést adott a további munkához. A Strokes vidám, zenebolond csapat, koncertjeiken bevonják a közönséget is az ütős életérzésbe.


A pápai fellépésen is így volt ez. A Strokes tagjai vallják, hogy minden lehet hangszer, így hangolt színes csövek, a nagy műanyag hordó, a kuka is felkerült a színpadra. Engedményként egy klasszikus darab is, a pergődob is meghúzódott formabontó társai mellett. Filmzene, slágerek - minden volt a repertoárban, a ritmust hallva egyre többen érkeztek a térre, ahol aztán a Strokes után az LGT Emlékzenekar lépett fel, koncertjükön jól ismert dalokat hallhatott a közönség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!