Játék a gyűjtés, a gyűjtés is játék - jubileumi bélyegkiállítás


2017-06-17 14:20:42  | cikk: ha  | 


Játék a gyűjtés, a gyűjtés is játék - jubileumi bélyegkiállítás főképe

65 éve, 1952-ben alakult meg a városi bélyeggyűjtő kör, Nemcsics Elek vezetésével. A közösség jelenleg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ keretein belül működik, 18 fővel. A kör az eltelt évtizedek alatt számos hazai és nemzetközi kiállításon vett részt, mindig szép sikerrel. Két alkalommal nyerték el a "Az ország legjobb bélyeggyűjtő köre" címet, a Gazda Gyula-vándordíjat. A Pápai Városi Bélyeggyűjtő Kör megalapításának 60. évfordulója alkalmából, 2012-ben "A pápai bélyeggyűjtők kiskönyvtára" címmel sorozatot indított, melynek célja, hogy ismeretterjesztő kiadványként a gyűjtési kedvet is fokozza, népszerűsítse a filatéliát - tudhatták meg az érdeklődők a 65 éves jubileum alkalmábó szervezett kiállítás megnyitóján. A tárlatnak a Szent István Római Katolikus Általános Iskola ad otthont a Játékfesztivál ideje alatt.

Dr. Hermann István és Somogyi Zoltán

Az évforduló alkalmából többen is köszöntötték a pápai bélyeggyűjtőket. - A bélyegek kinyitják számunkra a világot, hisz rengeteg információ és érdekes történetek rejlenek egy-egy kis művészeti alkotásban -mondta Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója. Miklós László, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnökségi tagja örömkiállításnak nevezte a jubileumi tárlatot, hisz itt nem a versengés a cél,hanem olyan anyagot válogattak össze a gyűjtők, mely mindenki számára érdekes lehet, mondta. Dr. Gaál Péter, a sárvári bélyeggyűjtők vezetője is örömmel köszöntötte e jubiláló csoportot.

10 kiállító anyaga látható a tárlaton

Dr. Hermann István, a Magyar BélyeggyBélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnökségi tagja, pápai bélyeggyűjtő ajándékkal érkezett az alkalomra: Somogyi Zoltán kedvenc gyűjtési területéről, a rózsák világáról jelentetett meg egy emlékívet a városi könyvtár, valamint a Kazinczy-bélyeg emlékívét is átadta a pápai kör tagjainak. A kiállítást dr. Áldozó Tamás polgármester nyitotta meg, aki maga is gyűjtött bélyeget, Márczy Dénes hatására kezdett el filatéliával foglalkozni. Beszédében kiemelte, hogy a kör minden Játékfesztiválon részt vett, kiállításával csatlakozott a programkínálathoz. Az ünnepi köszöntők mindegyikében elhangzott: további, az eddigiekhez hasonlóan sikeres munkát kívánnak a közösségnek.

A kiállítás várja a látogatókat

A kiállításon változatos anyagokat láthatnak a kiállítók, s van néhány külön tárló is. Hisz a jubiláló közösség vezetője, Somogyi Zoltán is kerek évfordulót ünnepel: 50 éve foglalkozik bélyeggyűjtéssel. Ehhez kapcsolódóan több kiadványa megjelent már, ifjúsági szakkört vezet a Munkácsy iskolában, számos kitüntetést, elismerést kapott szakmai tevékenységéért. A tárlaton láthatók a sikereket elismerő dokumentumok, oklevelek, érmek, valamint külön tárlóban a kedvenc gyűjtési terület, a rózsák legszebb bélyegei.

Az ünnepségen elismeréseket adtak át a legjobb kollekciókat kiállító bélyeggyűjtőknek. A megnyitó napján kihelyezett alkalmi postahivatal működött emlékbélyegzéssel, alkalmi kiadásokkal. Az eseménnyel arra is emlékeztek, hogy 1867-ben, 150 éve jelent meg az első magyar bélyeg. A 65 éves Pápai Városi Bélyeggyűjtő Kör kiállítása a Játékfesztivál zárásáig, vasárnap estig tekinthető meg a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!