Pápai virtuózok


2017-06-15 23:04:21  | cikk: ha  | 


Pápai virtuózok főképe

A mi virtuózainak - így mutatta be Nagy Tibor, a JMSZK Kamarazenekarának karnagya a rendhagyó évadzáró koncert szólistáit: a Bartók Béla Zeneiskola tehetséges növendékeit. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara rendszerint könnyedebb hangulatú alkalommal zárja az évadot. Így volt ez ezúttal is, csak épp vendégfellépőket is hívtak. A zenekarban nagyon sokan a Bartók tanárai is egyben, így ismerik a tehetséges diákokat, akiket felkértek, hogy legyenek közreműködői az évadzáró hangversenynek.


Nagy Tibor karnagy elmondta, hogy szerinte ez egyrészt remek lehetőség a diákoknak, hisz zenekari kísérettel muzsikálhatnak, ami ritkán adatik meg a növendékeknek, másrészt a pedagógusok is büszkék tanítványaikra. S természetesesn a közönség is jól járt, hisz lelkes szólistákat láthatott-hallhatott.


A sort Németh Áron és Bódai Ákos kezdte, akik Nagy Tibor tanítványai, Vivaldit játszottak. Tegyi Nóra Lakner Norbert diákja, ő Pietro Baldassari egy szonátájával lépett közönség elé. Dabóczy Orsolya Falakiné Piltman Erika zongorista növendéke, ő Haydn D-dúr zongoraversenyének lassú tételét játszotta. Gulyás Gerda csellón Goltermann-művet adott elő, végül pedig Pusztai Boglárka tanárával, Szabó Tamással Vivaldi D-moll concertójából játszott két tételt.


A koncertnek az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulája adott otthont. A rendhagyó kezdeményezés jó fogadtatásra lelt, így a JMSZK Kamarazenekara a jövőben szeretne még hasonló hangversenyeket szervezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!