Utazás a figurák világában a könyvtárban


2017-06-15 08:22:57  | cikk: Babos Petra  | 


Utazás a figurák világában a könyvtárban főképe
Dinoszauruszok és egyéb képzeletbeli lények lepték el a Jókai Mór Városi Könyvtárat ezen a héten. Na, nem kell megijedni, hiszen ezek csupán játékfigurák. A nem mindennapi tárlat az olvasóteremben várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt a Játékfesztivál kapcsolódóan. A kiállítás a könyvtár szövegszerkesztő munkatársának, Gyarmati Andreának a gazdag anyaga.
Utazás a figurák világába – Őslényektől az idegen lényekig címmel nyílt játékkiállítás a gyűjtő közel 350 darabos anyagát mutatja be. A vitrinekben film és számítógépes játékokból ismert figurát helyezett el a fiatal hölgy.
Gyarmati Andrea hírportálunk kérdésére elmondta, 1993-ban egy foghúzás után, úgymond vigaszdíjaként kapta édesanyjától az első hüllő játékfiguráját, amit ő maga választott ki. Nagyon megtetszettek neki már ekkor ezek a figurák. A fiatal hölgy elárulta, szalvétákat, matricákat, bélyegeket is gyűjtött gyermekként.
-A Jurassic Park című film hatására kezdtem el gyűjteni a játékfigurákat, amelyet most első ízben mutatok meg a nyilvánosságnak. Sok darabom van a Godzillából, az Aleinből, az Így neveld a sárkányt!- ból is – tudtuk meg a fiatal hölgytől, aki örömmel mondta el, hogy a kiállítást már nagyon sokan felkeresték, kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsolnak az őslények.
A figurákat elsősorban az interneten szerzi be, főként külföldről, különböző fórumokon cserélgetnek.
-Ahogy teltek az évek, a gyűjteményen egyre bővült. A figurákat otthon, a szobámban, vitrinben tartom, és persze tároló dobozokban.
Gyarmati Andrea köszönetét fejezte ki a családjának és dr. Hermann István könyvtárigazgatóak, hogy létrejöhetett a kiállítás, amely június 18-ig várja a látogatókat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!