Sikeres évet zárt az ovikézi


2017-06-13 13:44:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sikeres évet zárt az ovikézi főképe
Ahogy arról korábban hírt adtunk, a Bakonyerdő Pápa 2016 szeptemberétől ovikézilabda foglalkozásokat indított, melynek keretében három városi intézményben tartottak kihelyezett képzéseket. A Tókerti, a Nátuskerti és a Szivárvány Óvodában heti egy alkalommal foglalkoztak a picikkel, az órák célja az volt, hogy a gyerekekkel megszerettessék a mozgást, a labdázást. Nem elsősorban kézilabdázókat nevelnek, pusztán a mozgás iránti igényt igyekeznek az edzők kialakítani, természetesen az már csak hab a tortán, ha a későbbiekben is megmaradnak a sportág mellett. A szezon lezárásaként évzáró foglalkozásra gyűltek össze a Sportcsarnokban a picik, akiket a szülők, testvérek is elkísértek. Három helyszínen, forgószínpadszerűen más-más feladatokkal készültek az edzők, akik a mostani alkalmon ajándékokkal is kedveskedtek a gyerekeknek. A képzést vezető Kapcsándi Zsolt szerint komoly tanulóév volt az idei.
- Már a tavalyi induláskor is elég nagy volt a kereslet a szülők és természetesen a gyerekek részéről is a foglalkozások iránt, és örömmel mondhatom, hogy ez a lelkesedés egész évben kitartott. Más sportágakban is hasznosítható alapokkal kezdtünk, különböző mozgáskoordinációs feladatokkal, eséstechnikákkal ismertettük meg az ovisokat, amibe idővel egyszerű labdafogási technikákat is belecsempésztünk. Úgy látom, sokat fejlődtek a gyerekek, erre ősztől lehet építeni. Három intézmény, négy csoportjának 61 óvodása tartozik most a Hangya Ovikézibe, egész évadban ügyeltünk arra, hogy mindenki jó szájízzel, pozitív élményekkel térjen haza, épp ezért pontgyűjtéssel, apró ajándékokkal, egyenpólóval kedveskedtünk nekik.
Kapcsándi Zsolt elmondta, a foglalkozások szeptemberben folytatódnak.

Képek:


Címkék: kézilabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!