Családi horgásznap


2017-06-13 13:04:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Családi horgásznap főképe
Az Elekthermax Horgászegyesület első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezett sekély és mély vizű taván jó hangulatú családi napot. A rendezvény keretében délelőtt nyílt felnőtt és ifjúsági versenyre, a közös ebédet követően páros családi horgászversenyre várták a jelentkezőket, a felnőtt kupa között pedig ügyességi játékokkal készültek a gyerekeknek. Horváth Imre szervező a családi nap ötlete kapcsán azt mondta, éveken keresztül a Játékfesztivál ideje alatt rendezték gyermekversenyüket, és mivel ez az elmúlt évben érdeklődés hiányában elmaradt, úgy döntöttek, hogy az utánpótlásnak egy évben legalább egyszer szeretnének egy kupát tartani, és ezt a sportágat a picikkel közelebbről is megismertetni.
- Úgy gondoltuk, hogy egy kicsit felújítva, más formában, de szeretnénk a gyerekeknek versenyt rendezni. A szabályokon is változtattunk, így nemcsak a 14 év aluli gyermek, hanem apukája vagy nagypapája is aktívan kivehette a részét a versenyből. A délelőtti nyílt felnőtt versenyen 23-an adták le nevezésüket, míg a délutáni kupán 21 páros foglalta el helyét a tó partján, akiket anyukák, testvérek is elkísértek, úgy gondolom, a létszámra nem lehet panaszunk. Bízom benne, hogy a résztvevők jó hírét viszik a versenynek és jövőre még több párost tudunk fogadni. Az ügyességi feladatok során képekről halakat kellett felismerni, totót is kitöltöttek a gyerekek, akikkel gyakoroltattuk az etetést is, cserébe zsinórokat, úszókat lehetett nyerni.
Horváth Imre elmondta, az elmúlt évek ezen időszakában nehezen lehetett horgászni, mert sok nyárfa virággal volt tele a tó, ami befolyásolta a halak kapókedvét és nehezen lehetett kihúzni a szerelékeket is. A fák kivágására engedélyt kértek és kaptak, ami bízik benne, hogy a későbbiekben tetten érhető lesz a fogási mennyiségeken.

Eredmények:

Felnőtt verseny (mély)
1. Horváth Attila (10001 kg)
2. Pálfi Tibor (4760 g)
3. Tekán László (3840 g)

Felnőtt verseny (sekély)
1. Márkus Zsolt (5740 g)
2. Tóth Tibor (3070 g)
3. Mógor Péter (2525 g)

Páros verseny (sekély)
1. Mógor Bence – Mógor Péter (5740 g)
2. Csuti Balázs - Csuti Balázs (5295 g)
3. Varga Milán – Varga Roland (4825 g)

Páros verseny (mély)
1. Kiss Marcell – Horváth Attila (7810 g)
2. Márkus Zsolt - Márkus Zsolt (4490 g)
3. Domonkos Luca – Domonkos Attila (3405 g)
3. Welspacher Máté – Welspacher Zoltán (3405 g)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!