10 éves a KELLA


2017-06-11 21:15:34  | cikk: ha  | 


10 éves a KELLA főképe

KELL A zene a ma emberének? – tette fel a kérdést a KELLA együttes vezetője, Mészáros Sándorné a jubileumi koncerten - s a közönség vastapsa megadta a választ. A csellistákból álló zenei formáció 10 évvel ezelőtt alakult. Az együttes neve tulajdonképpen mozaikszó, a tagok kezdőbetűiből állt össze. Az együttes tagjait – Mészáros Sándorné Farkas Katalint, Takács Annamáriát, Takács Lászlót, Szilágyi Lindát, Horváth Enikőt – a zene szeretete hozta össze. Az együttes ötlete Takács Annamáriáé volt, de végül Mészáros Sándorné fogta össze a kis csapatot, melynek életében voltak ugyan személyi változások, de a zeneszeretet végül felülírta a nehézségeket. Időközben néhányan búcsút mondta a zenakarnak és a városnak is, s ma már Némethné Farkas Nóra és Udvardy Miklós tagja a zenekarnak.

Takács Annamária, az együttes ötletgazdája

10 év hosszú idő egy kis együttes életében, sok szép emléket felidézett az együttes vezetője. Pápán is sok helyütt felléptek, például a Nagytemplomban, a Jókai Mór Városi Könyvtárban, az Esterházy-kastélyban, de szívesen fogadták azokat a felkéréseket is, amikor a közeli településekre invitálták a KELLA zenekart. Így muzsikáltak többek közt Borsosgyőrön, Szanyban, de felléptek már Pannonhalmán is.

Megtelt az Erkel iskola aulája a jubileumi koncertre

A zenei formáció méltóképpen gondoskodott is arról, hogy a hangversenyen minden korosztály jól érezze magát, és kiválaszthassa a neki tetsző zenei részleteket. Az együttes ugyanis úgy építette fel nyárköszöntő jubileumi műsorát, hogy élvezzék mindazok, akik a komoly műfajt kedvelik, de azok se unatkozzanak, akik a pop, a musical vagy a rock, tehát a könnyedebb irányzatok szerelmesei, ezenkívül a gyerekek is felismerhettek néhány zenei részletet a népszerű, klasszikus rajzfilmek világából.

Mészáros Sándorné, Takács Annamária, Némethné Farkas Nóra

A műsorban számos műfaj képviseltette magát egy-egy darabbal, s e változatos repertoár lehetőséget adott vendégművészek csatlakozására: a produkció ezúttal Bödey Tamás klarinét-, Nagy Tibor hegedű- és Eisenbeck Ágota zongorajátékával egészült ki. A koncerten Falaki Csaba ült a dobok mögött, akinek Mészáros Sándorné külön megköszönte a segítséget, mellyel évek óta támogatja a zenekart.
A jubiláló zenekar nem csak egy szép koncerttel kedveskedett a közönségnek, hisz volt nyereményjáték is: a belépőjegyeken szereplő szám tíz vendégnek szerencsét hozott. A kihúzott számok egy-egy zenei ajándékot jelentettek a jegyek tulajdonosainak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!