Színes programok a III. Igal Napon


2017-06-10 23:49:42  | cikk: Babos Petra  | 


Színes programok a III. Igal Napon főképe
Borongós reggelre ébredtek ma az Igal Napra igyekvő főzőcsapatok, de a jó kedvüket ez mégsem vette el. Öt lelkes csapat ragadott fakanalat, s mérte össze gasztronómiai tudását a bogrács bulin. A sötét felhők hamar ideértek városunk fölé, de a zápor ellenére is szívvel-lélekkel főztek tovább a csapatok.
A Fidelitas csapat már több éve lelkes résztvevője a városrészi napok főzőversenyének. Az Igal Napon Varga Dávid volt a csapat vezetője, akitől megtudtuk, Hortobágyi húsos palacsintát készítettek füstölt szalonnával és gombával ízesítve. Dávidtól elárulta, a több mint száz palacsintát előző este megsütötték, amelyből mindenki kivette a részét. Varga Dávid azt is elmondta, a recept az ő ötlete volt, de persze mindig megbeszélik a többiekkel is, hogy mit készítsenek.
A Fidelitas csapata
A tűzoltók csorbalevest főztek, első alkalommal. A receptet a kovásznai tűzoltó barátaiktól kapták, amiről, mint kiderült, nagyon jó választás volt.
Zsegraics Gyula a Tapolcafői Részönkormányzat hölgytagjaival krumpli gulyást főzött házi csipetkével, ami a részönkormányzat titkos receptje alapján készült.
Az önkormányzat csapata hagyományos pörköltet készített, de lángossal is kínálták az érdeklődőket
A főzőverseny zsűrijének Varga Tibor volt az elnöke, aki már sok hasonló megmérettetésen részt vett, de ezúttal bírálóként kóstolhatta végig a finomabbnál finomabb étkeket. A főzőversenyt végül Fidelitas csapata nyerte, a tűzoltók lettek a másodikak, a harmadik helyen pedig a Tapolcafői Részönkormányzat végzett.
Míg a vidám társaságok főztek, addig az út túloldalán, a betonos pályán labdarúgó mérkőzéseket vívott a tizenkét résztvevő csapat, melyen pápai és környékbeli focisták léptek pályára egymás ellen. A kispályás labdarúgó bajnokság győztese a helyiekből álló Real Madrid csapata lett.
A főzőversenyből idén 70.000 Ft gyűlt össze, melyből a lakótelepen szeretnének kültéri padokat kialakítani. A Városgondnokság szintén 70.000 Ft-tal támogatja ezt az elképzelést. Zsegraics Gyula köszönetet mondott a főzőversenyen, focitornán résztvevőknek és mindazoknak, akik az készült ételkért adott adományukkal hozzájárultak ahhoz, hogy még szebb legyen a lakótelep környéke, és hangsúlyozta, hogy a városrészben több felújítást fognak végezni a közeljövőben.
-A Pápai Ipari Park infrastruktúrájának fejlesztése projekt céljai a pályázat keretében támogatható feladatok közül kerülnek ki: az iparterületek alapstruktúrájának fejlesztése, gáz, víz, csatorna, út, parkoló, elektromos vezetékrendszer, energiahálózat, távközlési és kommunikációs hálózat, hulladékkezelő létesítmények kiépítése, átalakítása, felújítása, bővítése, korszerűsítése, közlekedő felületek kialakítása, illetve az ipari parkon kívüli, de ahhoz szorosan kapcsolódó alapinfrastruktúra fejlesztése, bővítése. A fejlesztés tartalmazza a Pápai Ipari Park területén a Juhar utca burkolat-felújítását, a Juhar utca, Bocsor utca, Nagysallói utca kereszteződésében körforgalom kiépítését, és a Juhar utcát a Veszprémi úti kerékpárútba bekapcsolódó kerékpárutat, továbbá a Kopja utca folytatását a 83.sz. főút elérésére, valamint része még a Mozsár és a Nagysallói út fejlesztése is – emelte ki Zsegraics Gyula.
Zsegraics Gyula köszöntötte a megjelenteket
Délutánra aztán kisütött a nap és egyre többen látogattak ki a lakótelepi napra. A gyerekeket pónilovaglás, ugrálóvár, sétakocsikázás, rendőrégi autó bemutató és kézműves foglalkozás várta. Az ügyeskezű kicsik a vakáció témakörben aszfaltrajzversenyen színezték ki a kerékpárút egy részét. Természetesen a színpadi programok sem maradhattak el a rendezvényről. Elsőként a Csókai Óvoda apróságai léptek fel, majd a Háromhatár Sport és Kulturális Egyesület örökzöld slágerekkel várta az érdeklődőket a sátorban. A Zafír Orientális Társulat hastánc bemutatója után Zsegraics Gyula köszöntötte a szép számban megjelenteket, majd a színpadot a Rebel-Lion Tánc Sport Egyesület tagjai lepték el, s pörgős táncbemutatójuk színesítette a repertoárt, melyre még többen gyűltek össze a sátorban.
Az ugrálóvár nagy népszerűségnek örvendett
Az egész napos jó hangulatú rendezvényt este az R-Stone koncertje után a Trend zenekar műsora zárta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!