Játék, szórakozás, élmény – Jövő hétvégén ismét Játékfesztivál


2017-06-10 18:22:17  | cikk: Babos Petra  | 


Játék, szórakozás, élmény – Jövő hétvégén ismét Játékfesztivál főképe
A huszonhetedik Pápai Játékfesztiválon ezúttal is számos kulturális és szórakoztató program várja majd az érdeklődőket. A három napos rendezvény jövő pénteken, azaz június 16-án kezdődik és vasárnap késő estig tart.
Szabadkai Verita, a JMSZK igazgató elmondta, a három nap programját igyekeztek úgy összeállítani, hogy minden korosztály megtalálja a neki legjobban tetszőt. A Fő téri helyszínt elsőként a diákok és a gyermekek veszik birtokba, hiszen folytatódik a tavalyi évben nagy sikerrel elindított térszínező akció, melyet középiskolás diákok közreműködésével valósítanak meg, s ennek köszönhetően újabb színes zászlókkal gyarapodik a város impozáns közösségi tere. 18 órától az óvodásokat nyuszimotoros ügyeskedésre, játékra, éneklésre, buborékfújásra invitálják a szervezők – emelte ki Szabadkai Verita, majd hozzáfűzte, a fesztivál elmaradhatatlan eleme a sporttevékenység. A miniolimpia keretében idén kétszáz hazai és külföldi sportoló, hét sportágban, hét helyszínen méri össze tudását a szombati napon.
A várkerti játékvárosban az eddigieknél is gazdagabb játékkínálat fogadja a családokat a hétvége során. Tovább bővítették a kreatív és készségfejlesztő, valamint a természetes anyagokból készült játékok körét. Így 20 egyesület, 80 játékanimátor 260 féle egyéni és társasjátékkal várja a családokat. Az előző éveknél is nagyobb hangsúllyal, nagyobb területen lesz jelen a játék, a játékos tevékenység, de természetesen gasztronómiai kínálatban, színpadi produkciókban és kézműves vásárban sem lesz hiány a Várkertben - tudtuk meg Szabadkai Veritától. Az igazgatónő nagy örömére szolgál, hogy határon túli magyar fiatalok is bemutatkoznak a játékfesztiválon, a várkerti játékvárosban színpadra lép a felvidéki Ógyalla, a székelyföldi Kovászna és a moldvai Somoska tánccsoportja is. A szervezők idén ajándéksorsolással is készülnek. Nyereményeket sorsolnak ki a kerékpár és gyalogtúrán, valamint a városnéző sétán résztvevők között, a Játékfesztiválon készült szelfit beküldők között pedig Várkertfürdő belépőket. A nyertes nevét a fesztivál saját honlapján is közzé teszik.
Áldozó Tamás polgármester köszönetét fejezte ki a 27. Pápai Játékfesztivál szervezőinek, akik az idei fesztiválért is rengeteget dolgoznak. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a sok jó program közül mindenki megtalálja a neki legkedvesebbet. Kiemelte, köszönet jár a rendezvény szponzorainak is, akiknek a támogatása lehetővé teszi, hogy gazdagabb programot szervezzenek, mint amire az önkormányzat saját forrásaiból képes lett volna. A polgármester jó szórakozást kívánt a fesztivál valamennyi látogatójának, s reméli, idén is megtöltik a rendezvény helyszíneit a pápaiak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!