Születésnapi tárlatvezetés - 90 éves Nemcsics Antal


2017-06-08 22:48:34  | cikk: ha  | 


Születésnapi tárlatvezetés - 90 éves Nemcsics Antal főképe

Nemcsics Antal 1927. június 9-én született Pápán. 1945-ben érettségizett a Bencés Gimnáziumban. 1950-ben Budapesten a Magyar Képzőművészeti Akadémián szerzett diplomát, majd műszaki doktor címet 1966-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen. Munkássága mindhárom területén, tanárként, tudósként és képzőművészként is a színnel foglalkozott, ő dolgozta ki a Coloroid színrendszert, a komplex színharmónia-elméletet is. Nemcsics Antal jónéhány művét szülővárosának adományozta, tárlatát az Esterházy-kastély nyugati szárnyának földszinti tereiben helyezték el. Kiállításán százharminc kép és számos különleges berendezés is megtekinthető, többek közt négy mobilrendszer, valamint találmányainak prototípusai.

Unger Tamás alpolgármester fogadta a XVIII. kerületből érkezett vendégeket

Nemcsics Antal Budapesten él, a XVIII. kerületben, ahonnan ma egy 50 fős küldöttség érkezett Pápára. A csoportban ott voltak Pestszentlőrinc és Pestszentimre képzőművészei, a kerület és a főváros főépítésze, és Galgóczy Zoltán köznevelésért és kultúráért felelős alpolgármester is. A delegációt Unger Tamás alpolgármester és Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője fogadta. A találkozón részt vett Nemcsics Antal is, ő tartott idegenvezetést állandó kiállításának termeiben.

A legilletékesebb, Nemcsics Antal mesélt a kiállításáról

A 90 éves művészt Unger Tamás alpolgármester köszöntötte, majd Galgóczy Zoltán is jó egészséget kívánt a professzornak. A XVIII. kerület alpolgármestere kérdésünkre elmondta, hogy most jár először Pápán, de fontosnak tartotta, hogy ő is részt vegyen a tárlatvezetésen, nagy tisztelője Nemcsics Antal munkásságának. A tudós alkotó 90. születésnapját június 20-án méltó formában ünneplik majd, az ünnepségre Pápa város vezetőit is várják, tette hozzá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!