A pápai reptéren járt a magyarországi brit nagykövet


2017-06-08 21:42:15  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A pápai reptéren járt a magyarországi brit nagykövet főképe
A Brit Királyi Légierő két Eurofighter Typhoon típusú vadászrepülőgépe vendégeskedett a napokban az MH Pápa Bázisrepülőtéren, ahol csütörtökön meglátogatta honfitársait Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete.
Több NATO-tagország katonai repülőgépe vett részt a Load Diffuser 2017 elnevezésű, június 8-ig tartó légierős gyakorlaton, melynek a kecskeméti repülőbázis adott otthont. A kiképzőprogramba két brit Eurofighter Typhoon is bekapcsolódott, hogy ellenséges szerepet betöltve segítsék a közös félkészülést. A szigetország gépei a pápai légikikötőben is megfordultak.
– Ezek a Eurofighter Typhoon vadászgépek a Brit Királyi Légierő jelenleg Romániában állomásozó kötelékében szolgálnak, ahol a NATO megerősített légtérrendészetének keretében déli légtérrendészeti feladatokat látnak el. Az Egyesült Királyság elkötelezett a NATO-val szemben. Biztosítjuk szövetségeseinket arról, hogy kiállunk a NATO felé tett vállalásaink, valamint Európa biztonsága mellett. Országaink elkötelezettek a folytatólagos együttműködés és a biztonság biztosítása mellett – nyilatkozta a sajtónak pápai látogatása alkalmával a brit nagykövet.
– Nagy örömömre szolgál, hogy Magyarország ilyen nagyszabású gyakorlatnak ad otthont, mint a Load Diffuser. Ez remek alkalmat nyújt arra, hogy közösen készülhessünk magyar, amerikai, horvát, szlovén, szlovák és cseh szövetségeseinkkel. A gyakorlatban való részvételünk egy újabb komoly előrelépés a kétoldalú katonai kapcsolataink terén – fűzte hozzá Iain Lindsay, aki tavaly már járt a pápai reptéren. Elmondása szerint akkor nagy élményt jelentett számára repülni egy C-17-es teherszállító repülőgépen.
Iain Lindsay látogatását követően a két Eurofighter Typhoon elhagyta az MH Pápa Bázisrepülőteret, a brit vadászgépek visszatértek romániai állomáshelyükre.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!