Változatos és színes műsorszámok a Munkácsy kulturális bemutatóján


2017-06-07 19:01:27  | cikk: Babos Petra  | 


Változatos és színes műsorszámok a Munkácsy kulturális bemutatóján főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kétévente szervezi meg a kulturális bemutatót.
A rendezvényen Ferenczi Kálmán megbízott igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket.
-Most iskolánk majdnem minden tanulója itt van a színfalak mögött, közel négyszázan és a bemutatkozásra várnak. Mosolyognak, arcuk sugárzik, hiszen lélekben már a jól megérdemelt pihenést várva számolják vissza az iskolai hétköznapokat és búcsúznak a tartalmas iskolaévtől. Ugyanakkor most nagyon izgulnak és a megfelelés vágyától piroslik az arcuk. A nagy érdeklődésre való tekintettel két előadást szerveztünk. Bemutatkoznak az osztályok, művészeti csoportok, számot adva a tanulás melletti szabadidő hasznos eltöltéséről és bemutatva iskolánk nagyon színes tanórán kívüli palettáját. Bizonyítva, hogy nálunk nemcsak tanórai oktatás létezik, hanem a táncnak, zenének, játéknak is teret engedünk és mindezt most meg is mutathatjuk. Mindez része a munkácsys hagyományoknak, az iskola szellemiségének, amit évtizedek óta ápolunk, és a jövőnket is a hagyományainkból kívánjuk építeni a jelenben. Komoly felkészülés előzte meg a mai bemutatónkat, amit a teljesség igényével próbáltunk összeállítani. A közösségek produkcióin túl a különböző versenyeken jó eredménnyel szerepelt tanulóink is szóhoz jutnak majd. A dicséret és az elismerés illeti a tanulókat és a kollégákat egyaránt, akik nagyon sok próbával, közös munkával alapozták meg a mai este vélhető sikerét – mondta az igazgató, majd köszönetét fejezte ki, hiszen a belépőjegyek megvásárlásával az iskola alapítványát támogathatták a megjelentek. A céljaik közül kiemelte az iskola udvarának parkosítását, udvari játékok, kültéri bútorzat beszerzését, de fordítanak belőle tanulóik támogatására, jutalmazására, versenyek szervezésére is. Az intézmény pár éve megújult, modernizálódott, ők mégis úgy gondolják, érdemes gyermekeik második otthonát lehetőségeik szerint folyamatosan szépíteni, fejleszteni.
Az összeállítást a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!