Schwetzingeni diákok a Türrben


2010-04-28 19:02:19  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Schwetzingeni diákok a Türrben főképe
A Türr István Gimnázium egy héten át látja vendégül azt a 15 schwetzingeni diákot és 2 kísérőtanárukat, akik a múlt szombaton érkeztek városunkba. A két iskola közötti kapcsolat 1998 óta működik. Ma délelőtt a Városházán dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő fogadta őket, aki röviden bemutatta városunkat, mesélt a történelméről és jelenéről, majd megajándékozta őket a várost jelképező kulcstartóval, hűtőmágnessel és matricával, melyen Pápa címere látható.
- A kapcsolat 12 éve működik már, kétévente jönnek ők hozzánk, majd a mi diákjaink is kilátogatnak Schwetzingenbe. A gyerekek családoknál laknak. Nagyon tartalmas programot állítottunk össze, jártak már Székesfehérváron, ma délután a pápai Mentőszolgálathoz látogatnak el, holnap Budapestre mennek, pénteken pedig a Balatonon tesznek rövid kirándulást. Szombaton a ballagáson fognak részt venni- mondta el Jankó Jana német nyelvtanár.
- Úgy gondolom, hogy ez az egy hét nagyon hasznos volt a gyerekeknek, sokat gyakorolhatták a németet, tartós kapcsolatok alakulhattak ki a diákok között, ami szintén fontos- tette hozzá a tanárnő.
- Az elmúlt 12 év során nagyon értékes kapcsolat jött létre a két intézmény és a tanulók között. A gyerekek tartják egymással a kontaktust, ha hazamegyünk, felköszöntik egymást születésnapjukon és egyéb ünnepeken. Nagyon jól éreztük magunkat, a Türr István Gimnázium tanárai fantasztikus, színes programot állítottak össze nekünk- hangsúlyozta Rudolf Heinhübel, a Hebel- Gymnasium tanára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!