Vizsgáztak a Tánc-Lánc AMI növendékei


2017-06-05 11:03:41  | cikk: ha  | fotó: Babos Petra  | 


Vizsgáztak a Tánc-Lánc AMI növendékei főképe

A Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskolájának több mint ötszáz növendéke viszgázott a hagyományos gálán. Az intézmény tanárai a pápai és környékbeli óvodákban, iskolákban is tartottak foglalkozást az apróságoknak, akik majd az utánpótlást jelentik. Így lehetett az, hogy ovisok és általános illetve középiskolások is színpadra léptek a művészeti iskola év végi vizsgaelőadásán. Pápán kívül Lovászpatonán, Nagyalásonyban, Vaszaron, Gyarmaton, Ásványrárón is foglalkoznak a gyerkekkel az iskola pedagógusai: Robotkáné Horváth Tünde, Müller Zoltán, Vida Anna, Orbánné Nagy Hajnalka, Baranyai Viktor, Janák Réka, Müller Sára, Hernádi-Rabi Erika.


Az idei tanévet is a nagyon kemény munka, a sok elfoglaltság és megmérettetés jellemezte, mondta Müller Anita igazgató. A diákok nagyon szépen szerepeltek a regionális és országos versenyeken. Kicsik és nagyok egyaránt rengeteg meghívást kaptak különféle fellépésekre, műsorokra, s nagyon sok növendék ott volt és remek minősítést kapott az első alkalommal megszervezett Réthei Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen.


A növendékek vizsgateljesítményével elégedett volt Müller Anita, a pápai és a vidéki csoportok, néptáncosok és modern táncosok is kitettek magukért. Az egész napos rendezvényen három blokkban léptek fel a diákok, s nem hiányzott a hagyományos városi felvonulás sem. A legfontosabb, hogy a gyerekek érezzék jól magukat, hangsúlyozta az igazgató, hogy ne legyen vizsgadrukk, hanem élvezzék, hogy táncolhatnak. Ez már fél siker, s akkor már biztosan meg tudják mutatni, hogy mit tanultak az év során. A legkisebbeknél játékfűzések és ugrósok adták a vizsgaműsor anyagát, a nagyobbaknál pedig már az egyre bonyolultabb koreográfiák.


Kondics Gergely táncpedagógus volt a zsűri enöke, aki elmondta, számára legfontosabb szempont, hogy legyen élet a színpadon, s ha már ez megvan, akkor nagy baj nem történhet. A zsűri volt tagja Knapecz Kata is, aki a Refiben szerzett OKJ-s képesítést néptánc tagozaton, most pedig néprajzot tanul az ELTE-n, s a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója néptánc szakirányon. Kata elmondta, hogy ő most először zsűrizett, furcsa volt a színpad másik oldaláról nézni a produkciót. Szerinte minden fellépőcsoport vidám volt és lelkes, ami lényeges, de figyelte a színpadi jelenlétet, a táncosok egymáshoz való viszonyát, s azt, hogy mennyire egységes a produkció.


Az évvégi bizonyítványba kerülő jegyeknél a tanárok figyelembe veszik a zsűri véleményét, de természetesen az egész éves munkát is. A vizsga a tanév végét jelenti az iskolában, de nem a pihenés kezdetét, hisz a nyár nagyon sok tábort és fellépést hoz a táncosok számára. A Tánc-Lánc AMI diákjai számára többek közt egy erdélyi körutat is szerveztek a pedagógusok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!