Kálmán nélkül nem ment a Motax-Pápai KC-nak


2017-06-03 15:04:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kálmán nélkül nem ment a Motax-Pápai KC-nak főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság rájátszásának utolsó körében a Motax-Pápai KC Tiszaújvárossal találkozott. A négy negyed tétje a bajnokság 15. helyezése volt, melyre nagyobb eséllyel a hazaiak pályáztak, hiszen a május 24-ei első meccsen Kálmánék – főleg második félidei játékuknak köszönhetően – 66-70-es győzelmet arattak. A szezon utolsó pápai találkozóján természetesen győzelemmel szerettek volna búcsúzni a mieink, ami nem ígérkezett sétagaloppnak, hiszen sérülés miatt Kálmán László csak a lelátón foglalt helyet. Az első negyed kiegyenlített erők küzdelmét hozta, 17-17 állt az eredményjelzőn az első tíz perc végén. A második játékrészt a tiszaújvárosiak kezdték jobban, egy 7-0-s roham után Vajda Józsefnek időt kellett kérnie, hogy rendezzék a sorokat, láthatóan nem az valósult meg a pályán, amit megbeszéltek, és mint később kiderült, a gyenge védekezés és a sok technikai hiba rá is nyomta a bélyegét az egész első félidőre, a nagyszünetre megmaradt a hétgólos differencia (29-36). A folytatásban két perc alatt ledolgozta hátrányát a Pápa, jött is a vendég időkérés, mely alatt összekapta csapatát Szendrey Zsombor, és a negyed második felére ismét visszaállt, sőt két ponttal nőtt is a korábbi különbség (37-46). A vendégek a hosszú utazás ellenére frissebbnek tűntek, pörgősebben játszottak, és rendre hibára kényszerítették a mieinket, a záró felvonásra 12 pont állt a felek között (42-54). Kiválóan indult az utolsó negyed hazai szempontból, Vajda három és Horváth Attila hat pontjával pillanatok alatt kilencet hintett a Motax, természetesen következett a vendég időkérés (51-54). Az utolsó négy percben négypontos hátrányban támadhatott a PKC, sajnos ennél közelebb már nem tudott férkőzni, a tiszaújvárosiak a legkiélezettebb szituációkban is higgadtak tudtak maradni, ráadásul jól is büntetőztek, a végén pedig reklamálásért három technikait is kapott a hazai kispad, így 64-80-ra nyertek a vendégek. Ez azt jelenti, hogy a két győzelemig tartó párharc állása 1-1-re módosult, a harmadik meccsnek - amelyet Tiszaújvárosban rendeznek - még nincs időpontja.

Motax-Pápai KC – Tiszaújvárosi Phoenix KK 64-80 (17-17, 12-19, 13-18, 22-26)

Vajda Balázs: Azt kell, hogy mondjam, kezd tendencia lenni, hogy az év második felében hazai pályán nem tudunk megfelelő játékkal előrukkolni, erre a mostani találkozó egy újabb példa volt. Kálmán László hiányát most, és a korábbi mérkőzéseken is, amikor nem tudott a csapat rendelkezésére állni, megéreztük, ezzel is a magyarázható a kevés dobott pontunk. Az akarat, az elszántság most is megvolt a fiúkban, sajnos ehhez nem társult megfelelő támadójáték.

Képek:


Címkék: kosárlabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!