Huszár Jánosra emlékeztek a városbarátok


2017-06-03 11:44:54  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Huszár Jánosra emlékeztek a városbarátok főképe
Az elmúlt nyolc hónapban elvégzett feladatokról, a megvalósult programokról hallhattak beszámolót az „Elsősorban pápai” – Városbarát Egylet tegnap délutáni összejövetelének résztvevői a Jókai Mór Városi Könyvtárban.
A városbarátok megemlékeztek a város közelmúltban elhunyt, köztiszteletben álló helytörténészéről, az egylet tiszteletbeli tagjáról, Huszár Jánosról, majd a Kossuth emlékprojekt eseményeiről hallhattak beszámolót.
Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, az egylet ügyvivője az összejövetel kapcsán elmondta, nyolc hónapja tart az emlékprojekt, melynek keretein belül az elmúlt hónapokban számos hagyományőrző, hagyományápoló rendezvényt megvalósítottak. Ezek olyan alkalmak voltak, melyek során felkeresték a pápai és Pápa környéki, ezekben a hónapokban évfordulós 48-as honvédsírokat és emlékszalaggal jelölték meg és dokumentálták őket. Eddig 20 helyszínt kerestek fel, és még további 20 látogatást terveznek a városbarátok, akik H. Szabó Lajos helytörténész munkája nyomán, az ő tevékenységét felújítva, kiegészítve szeptemberben emlékalbum megjelentetését tervezik a honvédsírokról. Emellett október óta több Kossuth-vonatkozású Pápa környéki helyszínt is felkerestek az egylet önkéntesei.
A pénteki összejövetelen Kanozsiné dr. Pék Mária címzetes főjegyző, a Kossuth Emlékprojekt védnöke átadott egy Kossuth-domborművet Kossuth Lajos személyi titkára, Ihász Dániel szülőfaluja, Nagydém polgármesterének, Marics Lajosnak, aki röviden szólt a település híres szülöttének életéről és a helyiek hagyományápoló tevékenységéről.
A tegnapi összejövetelen mutatták be Zsuppán István művész-tanár nemrégiben elkészült Kossuth domborművét, melyet a tervek szerint bronzba öntenek és a szeptemberi kerek Kossuth-évfordulók alkalmából valamelyik pápai közterületen elhelyezni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!