Vízmű beruházások a városban


2017-06-03 11:38:59  | cikk: HuHa  | 


Vízmű beruházások a városban főképe
Két helyszínen is zajlik vizes beruházás a nyáron a városban a Pápai Vízmű Zrt. megbízásából. A volt Kilián lakótelepen ivóvízvezeték rekonstrukciót, a Vajda lakótelepen pedig szennyvízcsatorna cserét végeznek a kivitelezők. A munkálatokkal kapcsolatban Áldozó Tamás polgármester elmondta, a vízmű a város tulajdonában lévő és általuk használt közműhálózatért bérleti díjat fizet, ezt a díjat az önkormányzat külön számlán kezeli. A bérleti díjat a szolgáltató a lakosságtól beszedett vízdíjakból fizeti meg, a keletkező összeg felhasználására a vízműnek több évre szóló, úgynevezett gördülő fejlesztési tervet kellett kidolgoznia, ez alapján zajlanak a különböző ivóvíz- és szennyvíz rekonstrukciós munkák, melyek a szolgáltatás biztonságának és minőségének javulását eredményezik.

A Vajdán a szennyvízvezetéket cserélik ki

A Vajda lakótelep egyes pontjain visszatérően gondok voltak a szennyvíz-elvezetéssel, így a csatorna cseréje mindenképpen indokolt volt, a Vízmű utcában pedig a régi ivóvíz vezeték többszöri meghibásodása tette szükségessé a rekonstrukciót.
-A Vízmű utcában több csőtörés is volt az elmúlt időszakban, ezért a régi vezeték helyett új, 150 mm-es KPE vezeték épül az utca teljes hosszában, mintegy 375 méteren. A lecsatlakozó házi bekötéseket is cseréljük, így a vízműhöz, üzletekhez és tömbházakhoz tartozókat is – mondta el a kivitelező cég vezetője az építkezésről. Vörös László hangsúlyozta, a munkálatokat az útburkolat helyreállítása követi majd, a keresztirányú átvágásokat sávosan javítják, a hosszirányban pedig a teljes útburkolat új aszfaltszőnyeget kap. A vízvezeték cseréje várhatóan június végére készül el, az útburkolat rekonstrukciót pedig a szükséges konszolidációs idő után, augusztus végére végzik el.

A Vízmű utcában a teljes útburkolat megújul az ivóvízvezeték cseréje után 

A Vajdán a régi szennyvízvezetéket cserélik újra, ott főként a zöldterületeket és a parkolókat érinti a munka. Itt közel 380 méter gerincvezetéket és 33 házi bekötést újítanak meg. A vezetéképítési munkákat itt is a felbontott területek helyreállítása követi majd a nyár végén. A kivitelezés idején forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani, aminek elviseléséhez a vezérigazgató a közlekedők türelmét kérte.

A most zajló két munka több mint nettó 76 millió forint értékű. A költségvetésben 231 millió forint szerepel az ilyen típusú beruházásokra, a forrás egy részét a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére fordítják, más részéből pedig a városi vezetékek cseréjét végzik el, így az idén még más utcákban is várható hasonló fejlesztés, így például a Jókai utcán. Ez a munka egyébként az utca megújításának első munkafolyamata lesz, mely a közeljövőben elkezdődik – tudtuk meg Áldozó Tamás polgármestertől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!