Véber: Véd- és dacszövetség!


2010-04-28 18:58:06  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Véber: Véd- és dacszövetség! főképe
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén május 30-ig minden jellegű mérkőzésre vonatkozóan eltiltotta a sportszakmai tevékenységtől Véber Györgyöt - azaz az edző az adott időpontig csapata semmiféle meccsén nem végezhet szakmai tevékenységet -, mert a Honvéd elleni mérkőzésen a nézőtérről durván szidta a játékvezetőt. A testület mellékbüntetésként 100.000 forint megfizetésére is kötelezte a Lombard vezetőedzőjét. Ezen felül sportvezetőhöz nem méltó viselkedésért Bíró Péter tulajdonost írásbeli megrovásban részesítették, Bali Péterre pedig 3 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki a Bizottság. Ma 15 és 16 óra között baráti beszélgetésre várt minden drukkert az eltiltott mester a Perutzba, ahol a szurkolóknak lehetőségük volt megbeszélni a vezetőedzővel az elmúlt napok történéseit. Az összejövetel kapcsán kíváncsiak voltunk Véber reakcióira a szigorú ítéletekkel kapcsolatban:
- A 100.000 forintot a gyermekemre fogom költeni, az MLSZ tőlem egy fillért sem fog kapni. Az eltiltásról pedig azt tudom mondani, hogy ez az egész herce-hurca szánalmas percemberek utolsó rúgkapálása. Valakik elhatározták, hogy ellehetetlenítenek a magyar futballban, amivel nincs is semmi gond, próbálkozzanak nyugodtan, a baj az, hogy ezek a kísérletek a csapatot is sújtják. Az eltiltásom nevetséges, mint néző szó szerint a következőt mondtam, amiért vállalom is a felelősséget: „Pszichopaták vagytok, vizsgáltassátok ki magatokat”.
Mint megtudtuk Véber esetét nem, Bali ítéletét viszont megfellebbezi a Lombard. A csatár eltiltása is - Véber elmondása alapján - érdekes módon született meg.
- Kedden az MLSZ székházában voltam pro-licences képzésen és szerettem volna Bali tárgyalásán részt venni. Az eset felvételével érkeztem, ám a Bizottság vezetője nem engedett be, mondván csak a játékos lehet jelen a tárgyaláson, de nyugodjak meg, megnézték a kiállítást, még csak szabálytalanság sem történt, nem lesz komoly szankció. Ehhez képest a játékosom 3 meccset kapott. Az elmúlt napok történései miatt egyfajta véd és dacszövetség alakult ki a csapat, köztem és a tulajdonos között. A hátralévő hat fordulóban még hatványozottabban szükségünk van a szurkolók biztatására, azt szeretném, hogy a bajnokság végéig mindenki egy irányba tolná a Lombard szekerét. 40 pontot terveztem a pontvadászat zárásáig, de ha nem lesz meg, akkor is megérdemli ez a csapat, hogy megsüvegeljék, mert mindent elkövettek a minél sikeresebb szereplés érdekében. A mai találkozót azért szorgalmaztam, hogy a drukkerek választ kaphassanak azokra a döntéseimre, amiket mérkőzés közben meghozok, illetve az őket érdeklő kérdéseiket is feltehessék.
Sajnálatos, hogy bár Véber György ezzel a találkozóval gesztust gyakorolt a személyét és csapatát szidalmazó „szurkolók” felé, azzal viszont ebből a 15-20 fős táborból senki nem élt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!