Új gyermekbirodalom Borsosgyőrön


2017-06-03 10:35:49  | cikk: HuHa  | 


Új gyermekbirodalom Borsosgyőrön főképe
Gyermeknap óta várja a borsosgyőri apróságokat a sportpálya mellett létesített új játszótér. Az sportöltöző épülete mellett kialakított területen hintával és csúszdával kombinált mászóvár, libikóka, pörgőjáték, rugós hinta és homokozó nyújt szórakozást a gyermekeknek, a szülők, kísérők kellemes pihenéséhez pedig padokat és asztalt telepítettek a fák árnyékába.

Unger Tamás alpolgármester adta át a kicsiknek az új játszóteret

A játszótér avatón közel kétszázan vettek részt – köztük több mint hatvan kisgyermek-, a rendezvényen Unger Tamás alpolgármester adta át a családoknak az új közösségi teret, emlékeztetve arra, hogy tavaly négy játszóteret újított meg és bővített a Városgondnokság, idén pedig a borsosgyőri új építésű gyermekbirodalom kialakítása mellett még két játszótér újul meg. Mint mondta, igyekeztek olyan játékokat vásárolni a területre, amely a lehető legtöbb mozgásformát biztosítja a kicsik számára és fontos volt, hogy közösségi térként is funkcionáljon a játszótér.

A szalagátvágás után birtokba vették a kicsik új birodalmukat 

A nemzeti színű szalagot a kicsik vágták át, majd örömmel vették birtokba a játékokat. Borda Delani 10 éves kislány már reggel a játszótér lufikkal való feldíszítésén is részt vett, a hintát már akkor kipróbálta, a játszótér átadásakor pedig a pörgőhintára ült fel először. Meglátása szerint egy játszótér akkor igazán jó, ha sok játék és sok gyermek van ott.
-Mindenkinek nagyon tetszik az új játszótér, nekem is – fogalmazott lelkesen.

Borda Delaninak is nagyon tetszik a játszótér

A szülők is elégedetten szemlélték a gyermekek játékát és arról meséltek, nagyon várták már, hogy elkészüljön. Takács Alíz négyéves gyermekével érkezett a rendezvényre, mint mondta, kislányának a csúszda a kedvence és örömmel tapasztalták, hogy ilyen játék is került a játszótérre.
-Nagyon jó lehetőség ez a találkozásra, sok itt a hasonló korú kisgyermek, biztos vagyok benne, hogy sokszor eljövünk majd.
Hasonlóan vélekedett Teslér Kinga is, aki kisgyermekével sok időt tölt Borsosgyőrön a szülői házban. Meglátása szerint nagyon jó, hogy a faluban is létesült játszótér, hisz így nem kell Pápára menniük az ilyen kalandokért, így ha hamarosan megszületik második kisbabája és az apróság engedi, sokszor kijönnek majd ide a nyáron.

Takács Alíz és kislánya biztosan sokszor eljön majd a játszótérre

Máté István, a városrész önkormányzati képviselője elégedetten szemlélte a lelkesen játszó gyermekeket és szüleiket. Mint fogalmazott, ennek a játszótérnek is az a lényege, mint a sportkörnek vagy a nyugdíjas klubnak: teremtsen lehetőséget az itt élők találkozására, kellemes időtöltésére.
-Fontos, hogy a szülők és gyermekek közelebb kerüljenek egymáshoz, erősödjön a helyiek közössége és erre ez a játszótér kiválóan alkalmas.
Elmondta azt is, tudatosan választották a sportpálya melletti helyet, nemcsak azért, mert harminc évvel ezelőtt is itt volt a játszótér, hanem mert a szomszédos focipálya és az aszfaltos pálya további játéklehetőségeket kínál az apróságoknak.
A játszótér felavatásán túl a hagyományos gyermeknapi rendezvényen dodzsem, ugrálóvár várta a családokat, a nyugdíjas klub tagjai több száz palacsintával vendégelték meg a résztvevőket, a részönkormányzat pedig minden gyermeket meghívott egy fagyira.

A gyermeknapon ugrálóvár és dodzsem is várta a borsosgyőri gyermekeket

A borsosgyőri játszótér átadása kapcsán Unger Tamás hírportálunknak felidézte, két évvel ezelőtt, a városrészi lakossági konzultációkon összegyűjtött igények alapján döntött úgy a városvezetés, hogy minden városrészben legyen játszótér, mely nemcsak a gyermekeknek nyújt szórakozást, de kellemes találkozási hely a szülők számára is. 2016-ban négy játszótér készült el, idén pedig még kettőt újítanak fel.
-Fontos, hogy minden városrészben legyen ilyen közösségi tér, ami felnőtteknek, gyerekeknek találkozási lehetőséget ad, ezért is készültek padok, asztalok minden területre a játékok mellé.
Hozzátette, a múlt év és az idei a nagyobb beruházásokról szól, innentől kezdve pedig a szinten tartás, a folyamatos karbantartás lesz a feladata a Városgondnokságnak, hogy ezek a terek mindig megfelelő állapotban várják az oda kilátogatókat.

A játszótereknek fontos közösségépítő szerepük van - hangsúlyozta Unger Tamás

-Minden játszóteret igyekeztünk úgy kialakítani, hogy bővíthetők legyenek még játékokkal, akár a területük is nagyobbá válhasson és még több zöld növényt szeretnénk, hiszen jó, ha árnyékot is tudunk biztosítani – mondta. Az alpolgármester köszönetet mondott a Városgondnokságnak, mely nagyon lelkiismeretesen, gyorsan, a saját költségvetésüket jól használva biztosította a beruházások finanszírozását.
A közeljövőben a Göncöl utcai és a Bástya lakótelepi játszótér megújulásának örülhetnek majd az ott élők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!