Ismét egy éjszaka, ami más lesz, mint a többi


2017-06-02 19:09:51  | cikk: ha  | 


Ismét egy éjszaka, ami más lesz, mint a többi főképe

Országszerte, de Pápán is az egyik legnépszerűbb júniusi rendezvény a Múzeumok éjszakája. Idén az Esterházy-kastély és a Pápai Református Gyűjtemények közösen szerveznek néhány programelemet, hangzott el a mai sajtótájékoztatón. A reformáció 500. évfordulójához kapcsolódóan a Reformáció Emlékbizottság támogatásával a Lutheránia Énekkar és a Budapesti Vonósok, valamint neves énekes szólisták (Szemere Zita – szoprán, Schöck Atala – alt, Szerekován János – tenor, Bakonyi Marcell – basszus) előadásában az országban több helyütt is felcsendülhet Bach H-moll miséje. Az országos koncertkörút egyik állomása Pápa, az Esterházy-kastély udvara.

- Csodálatos zenei élményben lesz része annak, aki jegyet vált a június 24-én 19 órakor kezdődő koncertre - mondta Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. - Jegyek a mai naptól válthatók az Esterházy-kastélyban és a Tourinform irodájában. S a jelképes összegért nem csupán egy fantasztikus zeneművet élvezhet a közönség, de azzal a jó érzéssel hallgathatja a muzsikát, hogy segít is.


A koncert bevételét ugyanis a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma kapja. Gránásiné Bácsi Tünde intézményvezető elmondta, hogy nagy örömmel fogadták a lehetőséget, s a befolyt összeget a most felújított iskolaépület berendezésére és eszközbeszerzésre fordítják.

Ezzel azonban még nem ér véget a program, hisz a koncert után a látogatókat a felújított református ótemplom és parókia épületegyütteséhez várják, melynek ezen az estén kinyílnak kapui és ünnepélyes keretek közt felavatják az épületet, mely a Gyűjtemények múzeuma lesz ezentúl. Kihagyhatatlan alkalom, hisz az ótemplom aztán ismét zárva lesz néhány hónapig, amíg el nem készül a kiállítás - előreláthatólag október közepén lesz a megnyitó.

Tehát a Múzeumok éjszakája június 24-én várja az érdeklődőket: az már biztos, hogy Pápán a zenebarátok egy feledhetetlen Bach-zeneművet hallhatnak, melyre már válthatók jegyek, utána pedig mindenkit hívogat a református ótemplom felújított épülete, egyszerű, letisztult világa. Aki teheti, ne hagyja ki ezt az éjszakát!

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!