Megújult a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodája


2017-06-01 22:08:19  | cikk: (X)  | fotó: Babos Petra  | 


Megújult a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodája főképe
Új homokozó kialakításával és parkosítással tették szebbé a Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodája környezetét május 26-án a Budapest Bank pápai fiókjának önkéntesei a Törődés Napja önkéntes akció keretében. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal és nyáron országszerte 22 helyszínen rendezi meg.
A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot több
mint másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet 100 ezer forinttal járul hozzá munkálatokhoz.
-A legkisebbekre gondolva döntöttünk úgy, hogy idén a Pápa Város és Vonzáskörzet 
Óvodapedagógusainak Egyesületén keresztül a Nátuskerti Tagóvodát támogatjuk a Törődés Napja keretében. Az óvodába 150 gyermek jár, akiknek egyik legfontosabb játéktere az udvari homokozó. Mivel ennek kapacitása korlátozott, így az óvoda egy új homokozó kialakítását tűzte ki célul. Az önkéntes csapatunkkal ennek előkészületeiben segédkeztünk, gumiabroncsokat festettünk és virágokat ültettünk. Bízunk abban, hogy a gyermekek még sokáig élvezhetik az óvoda megújult környezetét – mondta Csőbörné Derczó Viktória, a pénzintézet pápai fiókjának vezetője.
A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek és civil szervezetek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványokkal, valamint a „Budapest Bank Békéscsabáért” Programmal a pénzintézet az elmúlt 25 évben összesen közel 1 milliárd forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!