Anyanyelvi verseny a Tarczyban


2010-04-28 18:51:03  | cikk: HuHa  | 


17. alkalommal rendezte meg anyanyelvi versenyét a Tarczy Lajos Általános Iskola, melyre a város és a környékbeli általános iskolák alsó tagozatos tanulóit várják évről évre. Az idei megmérettetésen tizenöt oktatási intézmény ötven tanulója vett részt. A ma délután tartott anyanyelvi versenyen a diákoknak előbb egy tollbamondási feladatot kellett megoldaniuk, majd pedig egy feladatlapot töltöttek ki. A versenyen a gyerekeknek közmondásokat, szólásokat kellett felismerniük, a „j” helyesírásával kapcsolatos feladatot kellett megoldaniuk, de volt szófaj ismereti feladat és mondatalkotás is. A megmérettetés az iskolai tananyaghoz kapcsolódik mind a négy évfolyamon, de természetesen magasabb szintű tudást igényel és a logikus gondolkodást az anyanyelv kapcsán is kell alkalmazniuk a versenyzőknek - mondta el Hortobágyiné Bors Judit pedagógus, a verseny szervezője. Az egy órás tudáspróba végén a kisdiákokat egy meglepetés program is várta. Míg a zsűri a feladatokat értékelte, addig a gyerekek anyák napi ajándékdobozt készítettek kézműves foglalkozás keretében. Az eredményhirdetésen a legjobbnak járó elismerést az első osztályosok közül Szalai Violetta, a Tarczy iskola tanulója vehette át, a másodikosok között Hegedűs Katarina lett az első helyezett, a harmadik évfolyamos versenyzőknél Mészáros Adrián Erkeles diák vehette át a győztesnek járó díjat, a negyedikesek között pedig Hegedűs Eleonóra, az Erkel iskola tanulója lett a győztes.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!