Vissza a forráshoz – Rajzpályázat az ökumenikus napon


2017-05-31 08:54:06  | cikk: Babos Petra  | 


Vissza a forráshoz – Rajzpályázat az ökumenikus napon főképe
A VII. Pápai Ökumenikus Nap kapcsán harmadik éve hirdettek rajpályázatot a történelmi felekezetek. Az előző évek sikerein felbuzdulva idén több mint 150 szebbnél szebb pályamunka érkezett az óvodás és iskoláskorú gyerekektől. Az alkotások a hétfői naptól tekinthetőek meg a Szent István Római Katolikus Általános Iskola aulájában.
A megjelenteket Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató köszöntötte, majd Salgó Ferenc kanonok-plébános nyitotta meg a színes és egyedi tárlatot, aki mint mondta, a Szentírásban a víz sokszor fordul elő. Az élő víz a kegyelem forrását jelenti, a Jóistentől fakad, árad, s akárcsak a teremtett világ többi értéke, üdítő kincs a számunkra. A lelkünknek is szüksége van Isten felüdítő kegyelmére.
Kerpel Péter művésztanár, a zsűri egyik tagjai kiemelte, a rajzok és a festmények azt mutatják, mindegy, hogy melyik keresztény felekezet felől közelítünk a teremtett világhoz, azt tapasztalhatjuk, hogy a lényeg ugyanaz. A Biblia példázatai kifogyhatatlan forrást jelentenek az ember számára, fantasztikus gazdagság és sokszínűség jellemzi a tárlatot. Érdemes rácsodálkozni, hogy az alkotók ugyanazokra a felvetésekre mennyire különböző vizuális választ adnak, míg a kicsik képei tele vannak derűvel, virágokkal, lepkékkel, mosollyal, szivárvánnyal, addig a nagyobbaké egyre mélyebb gondolatiságot, lelki átélést, művészibb erőt tükröznek meseszerűséggel. A művésztanár gratulált minden alkotónak.
A rajzpályázatra az alsó tagozatosok kedvenc bibliai történetüket vetítették papírra, a felsősök öt vizes történetből választhattak. A legjobb alkotásokat pünkösdhétfőn, az ökumenikus napon hirdetik ki és jutalmazzák.

A tárlatmegnyitón az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola diákjai működtek közre.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!