Idén civilek is indulhatnak a katonai túlélő futóversenyen


2017-05-30 15:29:52  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Idén civilek is indulhatnak a katonai túlélő futóversenyen főképe
Június 21-én a katonák és a rendvédelmi állományba tartozók, míg június 24-én a civilek tehetik próbára magukat az MH Pápa Bázisrepülőtéren megrendezendő katonai túlélő futóversenyen (Swietelsky Military Survival Run.)
Bíró András őrnagy, az esemény főszervezője elmondta: hazánkban először 2011-ben, a pápai katonai bázison tartottak ilyen túlélőfutást, azonban előző két esztendőben különböző okok miatt elmaradt a sportesemény. A szervezők annak idején a holland és a belga fegyveres erőknél szerzett tapasztalatok mentén honosították meg Magyarországon ezt az extrém sport területét is érintő bajnokságot. Korábban rendre szép számmal neveztek a megmérettetésre, amely iránt a civil szférából is sokan érdeklődtek, így idén már nemcsak a katonák és a rendvédelmi dolgozók számára hirdetik meg a Swietelsky Military Survival Runt.
Az összesen 33 akadályból álló pálya nehéz, de nem teljesíthetetlen – hangsúlyozta Bíró András. Megtudtuk tőle, a katonai túlélő futóverseny 12 kilométeres távját szintidőre kell teljesíteni. A nehézséget nem a futás, hanem a különböző akadályok jelentik, amik a versenyzők erejét, technikáját, kitartását és mentális felkészültségét egyaránt próbára teszik. A végső sorrend a hibátlanul teljesített feladatok és az időeredmények alapján alakul ki majd ki. A főszervező elárulta, eddig az indulóknak nagyjából a negyede tudta hibátlanul teljesíteni a távot. – Ez az akadálypálya nagyon speciális kihívást jelent. Nemcsak erő és állóképesség, hanem gyorsaság és jó technika is szükségeltetik a sikeres teljesítéséhez – mutatott rá az őrnagy.
Idén tehát két napon rendezik meg Swietelsky Military Survival Runt, a civilekre kissé könnyített feladatok várnak majd. A mezőnyt három korosztályra bontják, a férfiak és a nők külön versenyeznek.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!