Negyedikek lettek a Bakonyerdő juniorjai a Bajnokok Tornáján


2017-05-30 13:18:53  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Negyedikek lettek a Bakonyerdő juniorjai a Bajnokok Tornáján főképe
Idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Pest Megyei Kézilabda Szövetség az NB II-es junior bajnokok évzáró tornáját. Május 25-én a lányok, másnap pedig a fiúk léptek a csömöri sportcsarnok küzdőterére, hogy eldöntsék, kik a legjobbak közöttük. A fiúk mezőnyében másik öt NB II-es bajnokcsapattal egyetemben a Bakonyerdő Pápa juniorjai is ott voltak, akik a ?B? csoportban a Budapesti Honvéddal és Túrkevével mérkőztek meg a továbbjutásért. A Honvéd ellen kezdtek a mieink, akik megilletődötten, rengeteg hibával játszottak, amit a jóval idősebb és rutinosabb keret azonnal kihasznált, így az egy félidő előny elég is volt a kispestieknek, a második játékrész egalizálása ellenére is nagyarányú, 27:15-ös vereséget szenvedtek. Ezután hosszabb szünet következett, s látva, hogy a pestiek Túrkevét is magabiztosan múlták felül, egyértelmű volt a feladat, győzni kell a továbbjutásért. Ez a mérkőzés jobban kezdődött, egy 15 perces periódusban a Bakonyerdő saját arcát tudta mutatni, ezzel el is dőlt a találkozó, ám a Túrkeve nem adta fel, s ez a végjátékban sokat kivett a mieinkből, hiába a sima győzelem (22-18), elfáradtak fiataljaink. A csoportmásodik hely azt jelentette, hogy szünet nélkül ismét a Pápa következett. Az ?A? csoport győztese egy körbeverést követően a Kisvárda lett, velük mérkőztek a döntőért.
- Ez a csata folyamatos izgalmakat tartogatott, az első félidőben mi, a másodikban a Kisvárda vezetett egy-egy találattal – elevenítette fel a találkozót Kapcsándi Zsolt edző. Az utolsó percben Bors Martint kétperces kiállítással büntették, emberhátrányból mégis sikerült egyenlíteni. A 23-23-as végeredményt úgy sikerült megtartani, hogy Stall Levente is kétperces büntetést kapott, így a hétméteres párbaj a két legjobb lövőnk nélkül következett. A büntetőknél Sipőcz biztos kézzel értékesített, Palágyinál viszont technikai szabálytalanságot láttak a játékvezetők, így találatát érvénytelenítették, de ezt Tóth kapus még korrigálni tudta. Korn nem hibázott, Tóth lövése viszont elakadt a Kisvárda hálóőrének lábában, s a gólvonal előtt bravúrral megállította a játékszert. Az utolsó körben így hiába talált be Horváth, a vendégek nem hibáztak többet, hatalmas küzdés és a dupla meccs végén a Kisvárda jutott a fináléba. Nekünk maradt a bronzmérkőzés, a Dunaújváros ellen. Két kimerült csapat csatáját hozta a találkozó, érdemi játékot, ha nem is, hatalmas elszántságot és küzdést láthattak a nézők. Harminc percig bírtuk a lendületes Dunaújváros tempóját, majd az utolsó tíz percre kijött a fáradtság és az elődöntő is a fejekben maradt, 23:18-ra kikaptunk, így a negyedik helyet szereztük meg. A győztes a kimagasló Budapesti Honvéd lett, igaz, a döntőre ők is elfogytak, a szerencse döntött végül, hétméteresekkel ők lettek a bajnokok bajnokai. Bors kapitány menetrend szerint – 24 találattal - szállította a gólkirályi címet, de öröme nem az volt, mint a bajnoki finálé után. Értékes tapasztalatokkal tértünk haza, reméljük hamarosan - akár jövőre - visszavághatunk ellenfeleinknek – bizakodott a Bakonyerdő trénere.

Képek:


Címkék: kézilabda
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!