Módosították a 2017.évi költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok


2017-05-29 22:55:40  | cikk: Babos Petra  | 


Módosították a 2017.évi költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Ma ülésezett Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Mindkét ülésen a testület határozatképes volt.
A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat tagjai az első napirendi pontban elfogadták a Pápa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat a 2016. évi gazdálkodásról szóló beszámolóját. A második napirendi pontban a 2017.évi költségvetést módosították, ugyanis megérkezett a feladatalapú támogatás, ami több mint 1.000.000 Ft az idei évben. A támogatás mértékét a tavalyi év munkája alapján bírálták el.
Sándor Endre elnökhelyettes a 2017. évi pályázatok kapcsán elmondta, három pályázatot adtak be. Terveik között szerepel egy mátraverebélyi zarándokút, melyre 280.000 Ft-ot, a megyei cigány képviselőkkel közös kirándulás a Holokauszt Múzeumba és a Terror Házába, melyre 250.000 Ft-ot nyertek, valamint a vinnyei tábor, amire 850.000 Ft-ot nyertek el az idén, s melyen 24 fő fog részt venni a nyár folyamán. Ezek mind az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázatok.
A pénteki gyermeknap kapcsán elmondták, jól sikerült, a műfüves pályát kapták meg díjmentesen, ahol a gyerekek focizhattak, játszhattak. A jó hangulatú programon 30 gyerek vett részt, akik üdítőt és jégkrémet fogyasztottak.
Vegyes ügyek keretében kiemelték, már folyamatban van a szeptemberi csatkai búcsú szervezése, amire saját forrásból szeretnének eljutni.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat ülésén a testület egyhangúlag elfogadta a 2016. évi gazdálkodásról szóló beszámolót.
A második napirendi pontban a 2017.évi költségvetést módosították, amire azért volt szükséges, mert a feladatalapú támogatást a bevételek közé kellett bevenni, a kiadások pedig a programok költségeit tartalmazzák.
A PNNÖ együttműködési megállapodást kötött a Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Általános Iskolával, akikkel hosszú évek óta jó kapcsolatot ápolnak. A nemzetiségi önkormányzat továbbá ettől az évtől kezdve minden évben 3 nyolcadik osztályos diák táboroztatást támogatja 15.000-15.000 Ft-tal. A nyári hagyományőrző- és ápoló tábort a Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége szervezi.
Vegyes ügyekben kiderült, a PNNÖ idén is támogatja a Vajda Péter lakótelepi Óvoda Rozmaring csoportját 30.000 Ft-tal, míg a Munkácsy iskolát 100.000 Ft-tal. A Veszprém Megyei Német Önkormányzatok Közössége minden évben szervez egyház zenei koncertet az elfeledett egyházi énekek ápolására. Idén a pápai régióban Gannán volt a koncert, melyen a testület tagjai is részt vettek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!