Bajnok a Perutz FC!


2017-05-28 19:37:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bajnok a Perutz FC! főképe
A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti fordulójában a Perutz FC Gyulafirátóton lépett pályára. A kezdő sípszó előtt Marton Miklós tanítványai – múlt heti győzelmükkel és a Balatonfüred döntetlenjével – négy pontos előnnyel készültek a szezon utolsó idegenbeli találkozójára. A meccs tétje már a bajnoki cím volt, hiszen egy pápai győzelemmel az utolsó forduló eredményétől függetlenül Venczel Zoltánék behozhatatlan előnyre tettek volna szert. A tétnek megfelelően álltak az m4sport.hu jóvoltából élőben közvetített, Horti Gábor által kommentált meccshez a fiúk, akik a Simon – Udvardi, Kovács, Domján, Böröczky – Somogyi, Szalai, Baldauf, Horváth, Szép – Venczel összetételben léptek pályára. Venczel révén negyed óra játék után megszerezte a vezetést a pápai csapat, a Perutz első számú gólfelelőse nem sokkal később büntetőből duplázhatott volna, ám a Szép buktatásáért megítélt tizenegyest Gyurmánczi kapus védeni tudta. A folytatásban is a vendégek domináltak és nyomás alatt tartották a rátóti kaput, fél óra elteltével Szép középre adását Venczel lőtte a bal alsóba 0-2. A félidő végéhez közeledve Somogyi próbálkozását védte bravúrral a hazai portás, egy perccel a lefújás előtt azonban már tehetetlen volt: Szép szabadrúgását Venczel kanalazta középre, az érkező Böröczky pedig nagy erővel a háló közepébe lőtt 0-3, mellyel egy félidő alatt eldöntötte az aranymeccset a Perutz. Szünet után Somogyi kapufájával indult a második játékrész, majd az 54. percben Böröczky iramodott meg a bal oldalon, beadását Venczel lőtte a hálóba 0-4. Két perccel később megint Böröczky volt az előkészítő, visszagurítását Baldauf bikázta nagy erővel a kapuba 0-5. A 62. percben először veszélyeztettek a hazaiak, Tímár lövése a felső kapufáról vágódott a mezőnybe. Tíz perccel később a csereként pályára lépő Szedlacsek is beköszönt, aki két perccel később Udvardi asszisztját is a hálóba pofozta, ezzel már hétnél járt a Perutz. A kegyelemdöfést a hosszabbításban Venczel tizenegyesből adta meg a hazaiaknak, 0-8 lett a végeredmény, így a Perutz FC megalakulása második szezonjában bajnoki címet szerzett a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában. Megérdemelten végzett a mezőny élén a pápai csapat, mely az eddigi 29 mérkőzésen 28 győzelmet aratott, és mindössze egyszer maradt alul. A csapat az utolsó játéknap előtt 134 gólt lőtt és mindössze tízet kapott. A bajnokság utolsó mérkőzését június 3-án, szombaton 17 órai kezdéssel rendezik a Perutz Stadionban, az ellenfél a dobogó harmadik fokára hajtó Balatonfűzfő lesz.

Gyulafirátót – Perutz FC 0-8 (0-3) (Gsz.: Venczel 4, Böröczky, Baldauf, Szedlacsek 2)

- Köszönjük a gratulációt, természetesen nagy az öröm az öltözőben - fogadta gratulációnkat a Perutz FC edzője, Marton Miklós. Úgy gondolom, nem férhetett kétség a mai sikerünkhöz, bár az elején kissé idegesen kezdtünk, de az első gól megnyugtatott minket, a második félidőben pedig kifejezetten tetszetősen futballoztunk. A srácok egész éves teljesítményükkel rászolgáltak a bajnoki címre, van még egy meccsünk hátra, hazai pályán győzelemmel szeretnénk megköszönni a szurkolók egész éves biztatását. Hogy mit hoz a jövő, még nem tudom, mi úgy készülünk, hogy osztályozót kell játszanunk.

Gyulafirátót: Gyurmánczi – Zágor Zs., Szokodi, Horváth (’76 Ring), Zágor M, Kovács (’78 Balta Z.), Balta G., Kálmán, Tímár, Kövesi (’24 Szabó), Pintér (’29 Péteri)

Perutz FC: Simon (’58 Szigeti) – Udvardi, Kovács, Domján, Böröczky (’61 Bolla) – Somogyi, Szalai (’46 Szedlacsek), Baldauf, Horváth (’69 Mészáros), Szép (’74 Györkös Z.) – Venczel

A forduló további eredményei:
Fűzfői AK – Ugod 3-0
Balatonfüred – Devecser 5-0
Várpalota – Tihany 1-3
Balatonalmádi – Pét 3-2
Ajka Kristály – Csetény 1-1
Magyarpolány – Öskü 1-0
Zirc-Dudar – Úrkút 3-5

A tabella állása a záróforduló előtt:
1. Perutz FC 84 pont
2. Balatonfüred 80
3. Fűzfői AK 58

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!