„Házhoz megyünk” és toborzás Mezőlakon


2017-05-28 14:08:10  | cikk:  | 


„Házhoz megyünk” és toborzás Mezőlakon főképe
A Pápai Rendőrkapitányság 2017. május 30-án Mezőlakon tartja a megújult „Házhoz megyünk!” országos rendőrségi bűnmegelőzési program következő rendezvényét.
A rendőrség munkatársai 10 órától 11 óráig a mezőlaki Kultúrházban várják az érdeklődőket, akik számára hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal szolgálnak, és bűnmegelőzési kiadványokat adnak át. A helyszínen igényelhető speciális, az érdeklődő lakóhelyére vonatkozó egyéni vagyonvédelmi tanácsadás is, amely – elérhetőség meghagyása esetén – egy későbbi, előre egyeztetett időpontban szakemberek segítségével valósul meg. Az információs ponton lehetőség nyílik kerékpár regisztrációra is, amelyhez a kerékpár mellett a tulajdonos személyes okmányai szükségesek. A nyilvántartásba vételt követően a jármű bekerül a BikeSafe elnevezésű országos kerékpár-regisztrációs rendszer adatbázisába, amely egy esetleges kerékpárlopás esetén segíti a nyomozást.
Szintén 10 órától 11 óráig a Kultúrházban kialakított információs ponton a határvadász szolgálat iránt érdeklődőket is várják a rendőrök. A toborzó csoport tagjai a határvadász szolgálatról, a jelentkezés feltételeiről, a juttatásokról, valamint az őr-járőrtárs képzésről adnak felvilágosítást a megjelenteknek.

A „Házhoz megyünk” program részeként Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója 17 órától tájékoztató előadással várja a lakosságot a Kultúrházban, ahol többek között az alkalmi lopások, a besurranások, a betöréses lopások és az idősek sérelmére elkövetett trükkös lopások megelőzési lehetőségeiről tart ismertetőt.

Képek:

nincsenek képek