Jó idő, remek hangulat a VI. Városrészi Majálison


2017-05-28 11:55:30  | cikk: Babos Petra  | 


Jó idő, remek hangulat a VI. Városrészi Majálison főképe
Az idei év első városrészi napját tartották szombaton az Acsády Ignác Szakképző Iskola sporttelepén. Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, egész nap kora nyári kellemes időben telt a hatodik alkalommal megszervezett Városrészi Majális. A rendezvény elsősorban a Fáy és a Huszár lakótelepen élőknek, illetve a környékbeli családi házas övezetben lakóknak szólt, de az egész városból várták a szórakozni vágyókat.
A városrészi napok hagyományaihoz illően a délelőtt itt is a főzés jegyében zajlott. A futópályán 10 lelkes csapat ragadott fakanalat, - melyből az önkormányzat csapta versenyen kívül indult,- hogy ízletesebbnél ízletesebb ételeket készítsen, megmutatva ezzel gasztronómiai tudását. A kukták változatos ételkínálatot vonultattak fel, volt, aki hagyományos pörköltet készített, míg más gombával és egyéb zöldségekkel ízesítette, de mindenki beletette szívét-lelkét a bográcsokban rotyogó finomságokba. A főzőverseny célja - mint minden hasonló rendezvényen - a jótékonykodás volt, az elkészült ételekből befolyó adománnyal a Huszár és a Fáy lakótelepei Óvodát támogatták ezúttal a rendezvényre kilátogató és a pörköltből jóllakó vendégek. Mire a háromtagú zsűri végigjárta és végigkóstolta az ízletes ételeket, nem is maradt a kondérokban semmi.
Fábiánné Istvánné, a zsűri elnöke a kóstoló után elmondta, az ételek nagyon finomak voltak, a csapatok valamennyien remekül főztek, nehéz volt választani.

Az eredményhirdetésen Bocskay László képviselő köszönetet mondott a csapatoknak, hogy a idén is vállalták a közös főzést és köszönetet mondott azoknak is, akik kilátogattak a rendezvényre és a megvásárolt ételekkel támogatták a nemes célt. Idén összesen 160.000 Ft gyűlt össze. A zsűri döntése alapján a legízletesebb étel ebben az évben is a Munka-Ügyesek kuktáinak pörköltje volt, második helyen végzett az Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájának öko csapata, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a pápai nyugdíjas egyesület csapata állhatott fel.
Bocskay Gyöngyi, a csapat kapitánya elmondta, harmadik alkalommal lettek elsők a főzőversenyen, de hatodik éve indulnak a jó hangulatú programon.
A Munka-Ügyesek csapata
-Minden évben más design-nal készülünk. Idén olyan pörköltet készítettünk, amit erdei gombával „bolondítottunk” meg, saját kertből származó fűszerekkel ízesítettük, titkos recept alapján. A főzésből mindenki kivette a részét, ez a sikerünk titka, előre megbeszéltük, hogy kinek mi az ötlete, s aztán mi lesz a dolga, ettől vagyunk jó csapat, úgy gondolom. Fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk a főzőversenyen, s egy nemes cél érdekében gyűjtsünk adományt. Ez a program egy kiváló csapatépítő is egyben évről évre. Reményeink szerint, jövőre is eljövünk, s fakanalat ragadunk – mondta Bocskay Gyöngyi.
Az idei évben első ízben indult a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája. A versenyen a kilencedikes és tizedikes szakács tanulók vettek részt Matting Norbert vezetésével. A diákok az öko csoport szerevezésében indultak a jó hangulatú, mondhatni tanévzáró buliként. A lelkes kukták tavaszi zöldséges pörköltet főztek Norbi módra. Mayer Zseraldina, az öko csoport segítő tanára elmondta, mivel az iskola ebben a városrészben van, ezért úgy gondolták, mindenképpen elindulnak a főzőversenyen, hiszen az intézményben van szakács képzés, s így ők is hozzájárulnak az óvoda fejlesztéséhez. Végül hozzáfűzte, jövőre is szeretnének részt venni a programon.
Az acsádysok először vettek részt a versenyen
Délután aztán a gyermekeké volt a főszerep a városrészen, pónikocsikázhattak, urgálóvárazhattak és kézműveskedhettek a Huszár és a Fáy lakótelepi Óvoda óvodapedagógusainak közreműködésével. Az idei évben újdonság volt, hogy a Pápai Rendőrkapitányság is kitelepült, akik közlekedési játékokkal, bicikli regisztrációval és határvadász toborzással várták az érdeklődőket. A jó hangulatú délután során színpadra léptek az óvoda apróságai zenés-táncos műsorukkal, majd Pápa Város Fúvószenekara zenei utazásra hívta a közönséget.
A délutáni órákra megtelt a sportpályán felállított fesztiválsátor. A szép számban összegyűlteket Bocskay László önkormányzati képviselő köszöntötte, aki mint mondta, öröm számára, hogy sokan kilátogattak az egész napos rendezvényre, ahol közel ezren fordultak meg. Reméli, hogy az óvodások örömüket lelik majd a befolyt összegből vásárolt ajándékokban, játékokban.
-A délelőtt remekül sikerült, tíz főzőcsapat ragadott fakanalat, hogy gasztronómiai tudásukkal lenyűgözzék a látogatókat. Öröm számunkra, hogy közel 160.000 Ft-ot sikerült összegyűjteni az óvodáknak, reméljük, hasznukra válik majd. Szerencsére az időjárás kedvezett nekünk, így nagyon sokan jöttek el az egész napos rendezvényre, ahol kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra legkedvesebb programot.
A sátorban összegyűlteket Bocskay László köszöntötte
A színpadi produkciók sorát a Szó és Kép Színpad összeállítása, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület utánpótlás csoportjainak műsora követte, majd a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Dalköre lépett fel. A rendezvényt a Black Bunny and Balance Dance Team látványos és lendületes műsora színesítette, miközben a rendezvénysátorban egyre nagyobb tömeg gyűlt össze a pörgős dallamok hallatán. A városrész lakói Koós János és Dékány Sarolta slágerei után a Főnix Zenekar sátor buliján szórakozhattak késő estig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!