Óvodás gyermekek táncával ünnepeltek - egy éves a Máltai Kultúr-Kuckó


2017-05-27 21:09:43  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Óvodás gyermekek táncával ünnepeltek - egy éves a Máltai Kultúr-Kuckó főképe
Az elmúlt év májusában indította útjára Kultúr-Kuckó programját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Pápai Csoportja az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban. A Kuckó első születésnapját ma délelőtt, jó hangulatú családi programmal ünnepelték.
Nagy Judit, a szeretetszolgálat önkéntese hírportálunknak elmondta, a Kultúr-Kuckó egy évvel ezelőtt irodalmi- és rajzpályázattal nyitotta meg kapuit és az azóta eltelt időben számos programot szerveztek családok, gyermekek számára. Ezek közül a legnépszerűbbek a kézműves délelőttjeik és a Magyar Kultúra Napjára szervezett népdaléneklési verseny voltak. Mindezek mellett a Kultúr-Kuckó állandó szolgáltatása, a könyvcsere program iránt is egyre nagyobb az érdeklődés. A Kuckóban emellett nyugdíjas hölgyek számára Szeretetklub működik, hétfőn délutánonként pedig óvodás gyermekek töltik meg muzsikával és néptánccal a termet.
A gyermeknap jegyében szervezett születésnapi rendezvényen elsőként a Kultúr-Kuckó ovis néptánccsoportja tartott bemutatót Csillagné Bíró Katalin vezetésével, majd a gyerekek és a szülők közösen táncolhattak, s így rövid időre táncházzá alakult az Ifjúsági Centrum. A vidám muzsika az utcáról is becsalogatta a járókelőket, akik örömmel nézték végig a lelkes csoport táncát.
Ezt követően minden kisgyermek édességekből álló ajándékcsomagot kapott a szeretetszolgálat munkatársaitól, majd megérkezett a születésnapi torta is, s míg a tűzijáték utolsó szikrái is ellobbantak, a gyerekek születésnapi dallal köszöntötték az ünnepeltet.
Miután mindenki megkóstolta az ízletes édességet, a vendégek birtokba vették a Kuckót: társasjátékokkal játszottak, olvasgattak, rajzoltak és a kézműves foglalkozásokon alkothattak.
A szeretetszolgálat pápai csoportja a rendezvényen köszönetét fejezte ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának, Bondor Lajos régióvezetőnek és Pataki Gergely regionális ügyvezetőnek a segítő támogatásért, ami nélkül nem tudnák működtetni programjukat. Emellett köszönetet mondtak az Egyetemes Imahét szervezőinek, akik az idei évben a csoport számára ajánlották fel perselyadományaikat, Pápa Város Önkormányzatának a helyiség biztosításáért, és Csillagné Bíró Katalinnak, Nagy Juditnak és Papp Dénesnének a programok, rendezvények szervezésében, lebonyolításában nyújtott segítségért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!