Három év kitartó munkája világbajnoki bronzot ért


2017-05-26 20:37:31  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Három év kitartó munkája világbajnoki bronzot ért főképe
Ahogy arról korábban hírt adtunk, május 12 és 20 között a németországi Dettenheimben rendezték a felnőttek és az utánpótlás számára a teke világbajnokságot. A nemzetközi megmérettetésen az U18-as korosztály is pályára lépett, az egyéni, a csapat- és a tandem (páros) versenyben a válogatott tagjaként az Elekthermax Vasas játékosának, Németh Máténak is szoríthattunk. A fiatal tekés a Juhász Bence, Gombos Gergely és Ivanyik Richárd alkotta csapat tagjaként 2270 csapatfával a 9. helyen végzett, egyéniben Máté 588 fát ütött. Párosban Ivanyik Richárddal az oldalán 2-0-ra győzték le szlovén ellenfeleiket, majd a szlovák páros sem tudott megálljt parancsolni a fiúknak. A legjobb négy között az esélyesként számontartott horvátokkal találkoztak, ahol a szétdobás során mindössze két fával alulmaradtak, így a dobogó harmadik fokára állhattak fel, mely a magyar U18-as keret idei egyetlen dobogós helyezése is egyben. A pápai versenyző a vb utolsó napján az egyéni döntőben 590 fával összetettben tízedik, egyéniben 9. helyen zárt. Máté a hazaérkezés után azt mondta, az NB I-es bajnokságban sok rutint szerzett a szezon során, így egyáltalán nem izgult, az eredményekkel pedig azt szem előtt tartva, hogy ez volt az első nemzetközi megmérettetése, elégedett volt.
- Három évvel ezelőtt kezdtem a tekét, ami nálunk mondhatni családi hagyomány, hiszen nagypapám és édesapám is űzte ezt a sportágat, az első mérkőzésre is velük mentem el a Vasas tekecsarnokába, akkor még természetesen nézőként - emlékezett vissza a kezdetekre a fiatal versenyző. Aztán annyira megtetszett, hogy később az utánpótláshoz le is igazoltak és a Vasasban rendszeresen játéklehetőséget kaptam. A 2015/2016-os szezonban az országos egyéni bajnokságon harmadik helyezést szereztem, idén pedig már a felnőtteknél szavaztak nekem bizalmat, ahol úgy érzem, megálltam a helyemet.
A világbajnokság előtt a válogatott három napot Bábolnán, kettőt pedig Győrben készült, mely során két alkalommal is összemérte erejét a szlovák nemzeti csapattal.
- Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, és az elért eredményekkel sem kell szégyenkeznünk, tudni kell, hogy fiatal csapatunk van, nagyobb rutinnal talán előrébb végezhettünk volna a 9. helynél, ezen a véleményen volt Juhász Tibor szövetségi kapitány is. Hosszútávú célom, hogy minél tovább megőrizzem kerettagságomat a válogatottnál, a következő NB I-es bajnokságban még jobb eredményeket érjek el, jövőre pedig remélhetőleg ott lehetek a világkupán – vázolta a jövő terveit a fiatal tehetség, akinek a pénteki testületi ülésen dr. Áldozó Tamás polgármester is gratulált.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!