30 millió forintos fejlesztés – új altatógépeket kapott a kórház


2017-05-26 16:51:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


30 millió forintos fejlesztés – új altatógépeket kapott a kórház főképe
Az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt a Gróf Esterházy Kórházban, legutóbb például három új altatógépet kapott az egészségügyi intézmény. Erre azért volt nagy szükség, mivel a központi műtőben folyamatosan használatban van három altatógép, a tizenöt éves, elöregedett berendezések közül pedig kettő meghibásodott tavaly nyáron, azóta kölcsönbe kapott gépekkel végezték az altatást – tudtuk meg Vörös Ibolya főigazgatótól. Mint mondta, a létfontosságú új eszközök beszerzésére vis maior támogatási kérelmet nyújtottak be, és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő közreműködésének köszönhetően idén májusban a pápai kórház birtokba vehetett három modern, minden igényt kielégítő altatógépet, melyek összértéke meghaladja a 30 millió forintot.
Vörös Ibolya visszatekintve hatalmas mérföldkőnek nevezte azt, amikor két évvel ezelőtt átadták a kórház új, a belgyógyászati osztályt is magába foglaló épületrészét. Hozzáfűzte, ezt – saját erőből és alapítványi támogatásból – további fejlesztések, átalakítások követték, aminek nyomán például kialakítottak egy gyermekgyógyászati rendelőt a gyermekosztály közelében. Helyi vállalkozók felajánlásának köszönhetően a szülészet-nőgyógyászati osztályon komfortos kórtermeket létesítettek, míg az egykori gégészet területén a nappali kórházi ellátás számára hoztak létre termeket. Utóbbiak lehetőséget adnak az egynapos sebészeti ellátásra, de itt történik a mozgásszervi járóbetegek kezelése is.
A Gróf Esterházy Kórház főigazgatójától megtudtuk, a terveik között szerepel többek között a vízi kezelések bevezetése a Várkertfürdő Gyógyászati Központjával együttműködve, mivel főleg az aktívkorúak körében nagy igény mutatkozik arra, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül hozzájussanak a rehabilitációs kezelésekhez.
Kovács Zoltán emlékeztetett, a legutóbb bejelentett fejlesztésekhez kapcsolódóan korszerűsítették az egészségügyi intézmény világítását és beszerezték az új altatógépeket. Hamarosan pedig mintegy 260 millió forint értékű, pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés következhet, ami a diagnosztikai műszerezettség javítására, illetve a dolgozói bérfejlesztésre irányul. Hangsúlyozta, reményeik szerint a jövőben hasonló ütemben folytatódhat Pápán a kórházfejlesztés.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!