Elfogadták a 2016. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet a részönkormányzatok


2017-05-25 23:26:23  | cikk: Babos Petra  | 


Elfogadták a 2016. évi költségvetés végrehajtásáról szóló rendeletet a részönkormányzatok főképe
A Pápa Város Képviselőtestületének pénteki ülése előtt mindhárom Pápához csatolt településen ülést tartottak a részönkormányzatok. Kéttornyúlakon, Tapolcafőn tegnap, míg Borsosgyőrött ma délután tanácskoztak a képviselők.
Az első napirendi pontban elfogadták Pápa Város Önkormányzata 2016. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló rendelet-tervezetet. A 2016.év gazdálkodásának zárszámadásáról dr. Süle Zita gazdasági osztályvezető készített beszámolót. Kiemelte, hogy a tavalyi évben teljesültek a kiadások és a bevételek is. A vagyonmérleg 1,07 százalékos növekedést mutat az előző évihez képest. Az önkormányzat eleget tett a kötelező és önként vállalt feladatainak és nullás hitelkerettel zárta az évet. A bevételek biztosították a pénzügyi egyensúlyt.
A tanácskozásokon a képviselők ellenszavazat nélkül fogadták el a zárszámadást a 2016. évi költségvetés végrehajtásáról.
A testületek második napirendi pontként tárgyakták volna az Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. autóbuszjáratokat érintő felülvizsgálatával kapcsolatos döntést. A napirend kiküldése óta eltelt időszakban a vállalattól olyan tájékoztatás érkezett, ami miatt ez okafogyottá vált. Kiderült, a finanszírozás 2019. december 31-ig nem változik.
Unger Tamás alpolgármester elmondta, az önkormányzat azon dolgozik, hogy felülvizsgálja a helyi és helyközi közlekedési rendszert, melyhez a város és a csatolt települések lakóinak véleményét is kérik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!