Világháborús gépágyúlövedékre bukkantak a Millenniumi Emlékparknál?


2017-05-25 18:09:05  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Világháborús gépágyúlövedékre bukkantak a Millenniumi Emlékparknál? főképe
Tüzérségi lövedéknek látszó tárgy került elő a földből a Millenniumi Emlékparknál, miközben a Városgondnokság munkatársai területrendezést végeztek csütörtökön.
Virágágyás-előkészítés közben lazították a talajt a Millenniumi Emlékparknál, amikor a felső 20 centiméteres rétegben találtak egy körülbelül 25-30 centiméter hosszúságú és 5 centiméter átmérőjű, világháborús gépágyúlövedéknek tűnő tárgyat – mondta Buics Lajos, a városgondnokság kommunális csoportvezetője. Hozzátette, a munkavezető ezt azonnal jelezte a rendőrségnek, a kiérkező egyenruhások pedig körbekerítették a tárgyat és értesítették a tűzszerészeket. A polgárőrség is segédkezett a helyszín biztosításában, de a környező utcákat nem kellett lezárni, miképpen a környék kiürítésére sem volt szükség.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatott, gondoskodnak az egészen pontosan a Táncsics utcában talált, tüzérségi lövedéknek látszó tárgy őrzéséről annak elszállításáig és megsemmisítéséig. Markovics Zita főhadnagytól, a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztjétől megtudtuk, a tűzszerészek pénteken reggel érkeznek a Millenniumi Emlékparkba. Ezután tudják majd megállapítani, hogy valóban robbanótest került-e felszínre, ha igen, miként lehet elszállítani, kell-e hatástalanítani.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!