Lánytoborzó PELC Kupa


2017-05-23 13:18:56  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Lánytoborzó PELC Kupa főképe
Tagtoborzás és versenyzési lehetőség céljából az általános-és középiskolás lánycsapatok részére keresztpályás labdarúgó bajnokságot rendezett a Perutz Stadion centerpályáján a Pápai Egyesített Labdarúgó Club. A játéknap délelőttjén öt középiskola vett részt a körmérkőzéses tornán, délután pedig két csoportba osztva nyolc általános iskola vetélkedett egymással. Az előzetes erőviszonyoknak megfelelően a nagyobbaknál a Petőfi és a Közgáz szerepelt a legjobban, ezt a különcsatát végül veretlenül a Petőfi nyerte. A kisebbeknél Nemesszalók kiemelkedett a mezőnyből, Markos László tanítványai a csoportmeccsek és a helyosztók során gólt sem kaptak, így megérdemelten hódították el a győztesnek járó trófeát. Pődör Ákos, a PELC edzője elmondta, egy hosszú sorozat ért véget a tornával, hiszen szeptember óta ezek a csapatok minden hónapban egy alkalommal találkoztak, és időjárástól függően teremben vagy szabadtéren megmérkőztek egymással. Ezeken az eseményeken nem az eredmény, hanem a játék lehetősége volt a fő szempont.
- Elsőként a középiskolásoké volt a terep, a hatból öt intézmény adta le nevezését, végül ahogy arra számítani is lehetett, a Petőfi és a Közgáz között dőlt el az első hely sorsa, melyet nagy csatában a Petőfi szerzett meg. Az általános iskolásoknál is borítékolható volt a győztes kiléte, végül megérdemelten - 50 rúgott és kapott gól nélkül - a Nemesszalóki Általános Iskola végzett az élen, második a Weöres, harmadik pedig a Munkácsy lett. Úgy érzem, egy jó hangulatú, sikeres tornán vagyunk túl, melyen több tehetséges játékost is láttunk, akiket szeretnénk az egyesülethez csábítani.
Az ünnepélyes díjkiosztón egyéniben és csapatban is jutalmazták a résztvevőket, az általános iskolásoknál a gólkirálynői cím Sári Leilához (Nemesszalók) került, a legjobb játékosnak Csébi Lucát (Nemesszalók) látták, míg a legjobb kapus különdíját Horváth Anna (Weöres) vihette haza. A középiskolásoknál a gólkirálynő Kertész Rozália (Türr), a legjobb kapus Kiss Henrietta (Türr), míg a legjobb játékos Győri Dorina (Mező) lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!