Magyarország – Svédország: A lét a tét


2009-09-05 14:32:36  | cikk:  | 


A magyar labdarúgó válogatott hatalmas lépést tehet a világbajnoki részvétel felé, amennyiben a Puskás Ferenc Stadionban ma 20 órától legyőzi Svédországot. A találkozóra teltház várható, de mennyi esélye van válogatottunknak a két selejtező mérkőzésen?

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke:
- Azt várom, hogy a közönség elégedetten térjen haza, emellett 4 pont sokat jelentene nemcsak a csapatnak, hanem az egész országnak is. Erős nemzetekkel mérkőzünk meg, a svédek egyik utolsó lehetősége a mai, de bízom a fiúkban, szoros mérkőzésen 1 gólos magyar győzelmet várok.

 

Véber György, a Lombard Pápa Thermál FC vezetőedzője:
- Nem bocsátkoznék számszerű jóslatokba, óriási dolog lenne megnyerni mindkét mérkőzést, ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal, hogy bombaerős mindkét válogatott, tele világsztárokkal. Azt várom, hogy a két mérkőzés után maradjon reális esélyünk a továbbjutásra, esetleg a pótselejtezőre. 4 ponttal természetesen én is kiegyeznék, csak a jövő szempontjából az sem mindegy, milyen elosztásban. A svédeket ma jó lenne legyőzni, így elléphetnénk tőlük a tabellán, a portugáloknak szerintem elment a hajó. Nehéz meccsek várnak rájuk, ráadásul ma a dánokkal is meg fog gyűlni a bajuk.

Szalai Attila, utánpótlás-edző:
- A svédek és a portugálok is minden tekintetben előttünk járnak, meglátásom szerint bravúr lenne még a pontszerzés is. Ettől függetlenül szurkolok a válogatottnak, remélem közönségszórakoztató, jó mérkőzéseknek lehetünk szemtanúi.

Egervári Sándor, az U-20-as válogatott szövetségi edzője:
- A védelemből két játékos is kiesett, ez aggodalomra adhat okot, remélem Juhász Roland játékra kész lesz az esti kezdésre. Nagyon remélem, hogy a kapitány megszervezi a hátsó alakzatot és egy masszív védekezést tudunk a világ egyik legjobb csatára, Zlatan Ibrahimovic ellen felvonultatni. Támadásban sok kreatív játékosunk van, remélem képesek leszünk gólt lőni a svédeknek.

A csoport állása:

1. Dánia 6 5 1 0 13-2 16 pont
2. Magyarország 6 4 1 1 8-2 13  
3. Portugália 6 2 3 1 8-4 9  
4. Svédország 6 2 3 1 6-2 9  
5. Albánia 8 1 3 4 4-8 6  
6. Málta 8 0 1 7 0-21 1  


Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!