Magabiztosan nyert a Perutz, botlott a Balatonfüred


2017-05-20 20:16:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magabiztosan nyert a Perutz, botlott a Balatonfüred főképe
A 2016/2017-es megyei első osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti hazai találkozóján az éllovas Perutz FC az utóbbi hetekben pocsék formában futballozó Ajka Kristályt látta vendégül. A hazaiak legutóbb Péten győztek 4-0-ra, míg a vendégek 6-1-re maradtak alul Gyulafirátót ellen, az ajkaiaknak ez már a hatodik, sorozatban a harmadik fiaskója volt tavasszal, akiknek nem sok esélyt jósoltak a Perutz ellen. Domján Roland személyében egy hiányzója volt a mieinknek, Marton Miklós rajta kívül mindenkire számíthatott, a Pápa edzője a Simon – Udvardi, Kovács, Szalai, Böröczky – Baldauf, Somogyi, Horváth T., Szép – Venczel, Szedlacsek kezdőt küldte pályára. Az első perctől magához ragadta a kezdeményezést a hazai gárda, a negyedik percben Szedlacsek előtt adódott az első gólszerzési lehetőség, ám a jó formában futballozó támadó mellé bólintott. Három perccel később megszerezte a vezetést a Pápa, Szép szögletét Böröczky csúsztatta a jobb alsóba 1-0. A folytatásban is futószalagon jöttek az ígéretes hazai lehetőségek, ám előbb Baldauf, majd Somogyi, végül pedig Venczel lövése tévesztett célt. A félidő derekán megduplázta előnyét a hazai csapat, Szedlacsek beadását Venczel fejelte a hálóba, aki ezzel egy hosszú, három mérkőzés óta tartó góltalansági szériát tört meg 2-0. Fél óra játék után 18 méterről szabadrúgást végezhetett el Szedlacsek, lövése a sorfalról levágódott, a kipattanónál viszont sokkal jobban célzott, és a jobb felsőbe lőtt 3-0. Hat perccel később Szalai beadását az alapvonalnál álló Venczel sarokkal(!) tette vissza az ötöshöz, ahol Kovácsnak már nem volt nehéz dolga, könnyedén a hálóba bólintott 4-0. A második félidő nem indult jól, Horváth fejelt össze Szabóval, a pápai középpályást az eset után le is kellett cserélni. Ezután húsz percen keresztül semmi nem történt, az első említésre méltó esemény Györkös Bence lövése volt, aki nem tévedett sokat, a jobb kapufa mellé tüzelt. A 70. percben Somogyi vezette a védelemre a labdát, és mivel senki nem támadta meg, lövésre vállalkozott, melyet Szalai kapus a léc alá öklözött 5-0. A mérkőzés utolsó említésre méltó eseménye Venczel kapufája volt, az eredmény azonban nem változott, a Perutz a szerényebb képességű, tartalékos Ajkát megérdemelten győzte le. A játéknap másik találkozóján Tihanyban a Balatonfüred 2-2-es döntetlent ért el, mellyel két fordulóval a bajnokság vége előtt négy pontra nőtt a mienk előnye.

Marton Miklós: Lassan játszottunk, ha kicsit gyorsabb lett volna a játék, több lehetőségünk adódott volna a gólszerzésre. Az első félidőben az eredménnyel elégedett voltam, a folytatásban azonban ráültünk az eredményre, és a pontrúgásaink sem voltak kellően veszélyesek. Ettől függetlenül magabiztosan nyertünk, két meccsünk van, nem hibázhatunk.

Perutz FC – Ajka Kristály 5-0 (4-0) Gsz.: Böröczky,Venczel, Szedlacsek, Kovács, Somogyi

Perutz FC: Simon – Udvardi (’46 Bolla), Kovács, Szalai, Böröczky – Baldauf (’70 Györkös Z.), Somogyi, Horváth T. (’52 Györkös B.), Szép (’46 Mészáros) – Venczel, Szedlacsek

Ajka Kristály: Szalai – Kardos, Bakos, Sipos, Szabó B. – Horváth (’89 Padi), Süle, Ménes, Üveges (’72 Vajda), Székely (’66 Kis-Varga) – Varga

A Perutz az utolsó előtti fordulóban – május 28-án – Gyulafirátótra látogat, majd a pontvadászat utolsó mérkőzésén, június 3-án 17 órától Balatonfűzfőt fogadja.

További szombati eredmények:
Tihany – Balatonfüred 2-2
Balatonalmádi – Várpalota 1-4

A bajnokság élmezőnye:
1. Perutz FC 81 pont
2. Balatonfüred 77
3. Balatonfűzfő 52
A többi párosítást május 21-én rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!