Ma, Pápán időszerű a húsipar helyzetéről beszélni - agrárfórumot tartottak az expón


2017-05-19 19:09:55  | cikk: pi-pa  | fotó: Pintér Ádám  | 


Ma, Pápán időszerű a húsipar helyzetéről beszélni - agrárfórumot tartottak az expón főképe
Nyugat-Magyarországi Agrárfórumra várta a szakembereket a Portfolio.hu ma délután, a XXI. Pápai Agrárexpón.
A szakmai tanácskozáson megjelenteket Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntötte, hangsúlyozva, a szakma számára a fórum az egyik legfontosabb eleme az expónak, hiszen olyan előadókat és olyan témákat hoztak el Pápára, amelyek iránt a kamarai tagok érdeklődnek. A témák közül kiemelte az állattenyésztés és a feldolgozóipar 2020 utáni helyzetét, illetve hangsúlyozta, hogy ma, Pápán a húsipar helyzetéről beszélni mindenképpen időszerű.
A rendezvényen elsőként Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára tartott előadást a vidékfejlesztési program pályázatairól, majd Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari igazgatója szólt az élelmiszeripar számára elérhető forrásokról.
Az agrárfórum első szekciójának végén Merre tovább húsipar? címmel kerekasztal beszélgetést tartottak.
A program második részét Czirbus Olivér, a Hungrana Kft termékértékesítési menedzsere nyitotta, Alternatív utak a takarmányozásban című előadásával. A résztvevők ezt követően a versenyképes állattenyésztésről és az Új Nemzeti Takarmányfehérje Programról hallgathattak beszélgetést.
A Fórumot a Húsbavágó Kérdések: KAP felülvizsgálat és kilátások 2020 után – fókuszban az állattenyésztés és a feldolgozóipar című kerekasztal beszélgetés zárta.

Képek:


Címkék: NAK
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!